2019. május 28., kedd

A BABAVÁRÓVAL EGYÜTT ÉRKEZIK A HITELSZIGORÍTÁS - SOKAN CSALÓDHATNAK MAJD

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.05.28.


Júliusban lép életbe több új, a „családvédelmi akcióterv” keretében bevezetett hitellehetőség. Éppen azon a napon, amikortól az adósságfék szabályok szigorítása is hatályossá válik. A bankok ráadásul további megkötéseket is alkalmazhatnak, és már most látszik: alkalmaznak is.

A 18-40 év közötti várandós kismamák körében végzett felmérést a City Hitelbróker (CHB). A 300 fős kutatás eredménye szerint a kismamák 80 százaléka tervezi igénybe venni a július 1-jétől induló babaváró támogatást. A megkérdezettek többsége a maximális, 10 millió forintos összeget szeretné felvenni. (A babaváró kölcsön részleteiről itt tájékozódhat.) A gyermeket váró fiatal párok egy része jelenleg még nem él házastársi kapcsolatban, de sokan nyilatkoztak úgy: a közeljövőben házasságot kötnek, hogy megfeleljenek a jogszabályi követelménynek.

A CHB szakértői szerint előzetes becslések alapján a babaváró hitelt igényelni szándékozó fiatal házasoknak körülbelül 60 százaléka felel majd meg a jogszabályi feltételeknek és a bankok kockázatkezelési és hitelbírálati követelményeinek. A közvetítőnél úgy vélik, a hitelintézetek gyakorlata eltérő lesz majd, ezért a fiatal pároknak hitelfelvétel előtt érdemes több bank kínálatát megvizsgálni. Akiknek van már hitelük, vagy alacsonyabb a jövedelmük, csak kisebb hitelösszegre lehetnek jogosultak. A CHB becslése szerint egy átlagos jövedelemmel rendelkező házaspár várhatóan 6-7 millió forintos összegre lesz hitelképes...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.