2019. május 29., szerda

A “KERESZTÉNY” ORBÁN BOJKOTTÁLJA A KRISZTUSI ELVEKET HIRDETŐ PÁPÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.29


Mindent elmond Orbán Viktor ún. kereszténységéről az, hogy nem jelenik meg Csíksomlyón a katolikus egyházfő által celebrált istentiszteleten. A diplomáciai protokoll, az udvariasság és a “keresztény kultúra” is azt követelné, hogy Magyarország effektíve első számú vezetője megtisztelje Ferenc pápát akkor, amikor a határon túli magyarság legfontosabb búcsújáró helyén tart istentiszteletet, ami történelmi esemény. Orbán részéről ez diplomáciai botrány és a katolikus egyházzal (a Magyar Katolikus Egyházzal) szemben is nagyfokú udvariatlanság és tiszteletlenség.

De mindennél többet elárul a pápai szentmise bojkottjának oka. Orbán politikai nézetei miatt negligálja a világ legnagyobb egyházának vezetőjét, mert a katolikus pápa krisztusi elveket hirdet a menekültekkel kapcsolatban. Ferenc pápa a tradicionális katolikus kléruson belül is sokak ellenszenvét kiváltotta azzal, hogy nem az evilági hatalom, a pénz igézete köti le, és nem a politikai katolicizmusban látja egyháza és a kereszténység szellemi-lelki küldetését. Jézus Krisztus tanítását képviseli az állsáfoglalásaiban, a szegények, az üldözöttek, a menekültek, az árvák, az özvegyek, a betegek és a hajléktalanok oldalán áll, azt a krisztusi természetet és jellemet hirdeti, amelyet a Biblia tartalmaz.

Ferenc pápa a kereszténységet nem a világi hatalom megszerzésének eszközeként, nem is a nacionalizmus ikertestvéreként, hanem az emberszeretet, az alázat, a gyengék iránti együttérzés, segítségnyújtás kötelességeként fogja fel, amelyről Jakab apostol is azt mondta, hogy ezek a hívők hitét megmutató jó cselekedetek, a hit gyümölcsei. Orbán Viktor láthatóan nem a keresztény hit követője, nem abban hisz, amit a Biblia tanít, mert nem ennek a hitnek a gyümölcseit termi, hanem ennek ellenkezőjét. A “kereszténység” számára üres szózat, nacionalista vallási lózung, lelki zsarolás és képmutatás eszköze a hatalom minden áron való megtartásához és a hívők megtévesztéséhez.

A katolikus egyház első (vagy a kevesek egyike) keresztény pápája és Orbán között a kontraszt olyan éles, hogy Orbán kereszténysége ebben a kontrasztban semmivé válik. A pápa hite, krisztusi tanai, emberi megnyilvánulásai, az isteni szeretet parancsának megfelelő kinyilatkoztatásai megsemmisítik Orbán “keresztény” hazugságait, megkérdőjelezik Orbán keresztény voltát. Orbán olyannyira nem képes elviselni a kereszténység tanításait, őszinte képviseletét, a kereszténység természetét és kultúráját, hogy egy levegőt sem tud és nem is hajlandó szívni egy keresztény tanokat hirdető egyházi vezetővel. Orbán elkerülte a megszégyenülést, hogy a világ legnagyobb egyházának feje nyilvánosan szembesítse őt a kereszténység alapelveivel, amelyeket ő két lábbal tapos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.