2019. május 29., szerda

DRÁGUL A KÉSZÜLŐ PUSKÁS STADION

444.HU
Szerző: haszanz

2019.05.29.


Amikor 2017 márciusban kiderült, hogy az új Puskás Stadion a korábban hangoztatott 100 milliárd helyett 143 milliárd forint lesz nettóban, ráadásul úgy, hogy a korábbi terveknek csak a lecsupaszított változatát építik meg drágábban, akkor elhangzott ígéretként, hogy ebből aztán nem lesz új vizes vébé, az elég nagyvonalúan megszabott kereten belül maradnak. 

Amiben nem volt benne a bontás 4 milliárdos költsége, a tervezés és áttervezés 3,5 milliárdja, az ellenőri munkák 2,3 milliárdja.

Utólag is jöttek tételek, de ezeket ügyesen nem az építéshez számolják. 3,9 milliárdot kapott például Schmidt Mária alapítványa egy, a stadionban kialakított Puskás- és Aranycsapat-kiállításra. Ehhez el kellene hozni a Felcsúton tárolt hagyatékot.

És van egy friss, 8 miliárdos tétel. A napi.hu írta meg, hogy a Nemzeti Sportközpontok újabb megbízást adott a stadiont építő fővállalkozó párosnak, a Magyar Építő Zrt.-nek és a ZÁÉV Építőipari Zrt.-nek. (Utóbbi az építkezés alatt Mészáros Lőrinc cége lett.) Ezt a tételt sem az építési költségekhez sorolják, hanem „a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseinek megrendezéséhez szükséges egyes kiegészítő építési, szerelési és létesítési munkák megvalósítása” a tétel megnevezése. Hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárással intézték el, a két cég 7,8 milliárdos ajánlatot adott, az NSK rábólított. ..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.