2019. május 29., szerda

ÁLLATTENYÉSZTÉS, BENZINKUTAK, SZŐNYEGÁRUHÁZ: MILLIÁRDOSSÁ LESZ A FIDESZ KÉPVISELŐJÉNEK CSALÁDJA

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2019.05.29.


Újabb jelentős gazdasági érdekeltségekkel gyarapodott a fideszes Horváth István és családjának cégbirodalma – értesült a 24.hu. Ő az a kormánypárti országgyűlési képviselő, aki még szekszárdi polgármesterként főszereplője volt a dohánybolt-koncessziókat kiosztó trafikmutyinak, és kivette a részét az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető Elios-botrányból is. Ám mindez nemhogy nem törte meg politikusi karrierjét, az előző kormányzati ciklusban még államtitkári posztot is kapott Kósa Lajosminisztersége alatt, családjának állattenyésztő cége pedig összesen csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő brüsszeli forrást nyert el.

Horváth István idén év elején megszerezte az országosan ismert szőnyeg-, lamináltpadló- és függönyértékesítéssel foglalkozó Diego áruház szekszárdi franchise üzletét. A hálózatnak körülbelül száz áruháza működik országszerte, a szekszárdi egység a város bevásárlóparkjában helyezkedik el.

A fideszes politikus érdekeltségébe került az egymilliárd forint saját tőkével rendelkező Bafami Sertéstenyésztő és -Hízlaló Kft. is, amely legutóbb több mint 800 millió forintos árbevételt ért el. A cégnek január óta Horváth az ügyvezetője.

Bár a vételára nem ismert, a sertéstenyésztő cég megszerzése logikus lépés volt a kormánypárti képviselőtől, ugyanis a családja – hivatalosan eredetileg angoltanár felesége – tulajdonában álló Bikácsi Agrár Kft. korábban 157 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el egy nagydorogi húsfeldolgozó üzem építésére. A brüsszeli támogatásról szólva a politikus korábban a Magyar Nemzetnek azt mondta:

"családi vállalkozásról van szó, évtizedek óta foglalkoznak állattartással, ebből adódóan kívánnak saját készítésű termékekkel megjelenni a piacon."

Az agárcég legfrissebb beszámolója épp a napokban jelent meg, ez alapján dübörög a családi vállalkozás. A Bikácsi Agrár Kft. árbevétele több mint megduplázódott 2018-ban az előző évhez képest. Míg 2017-ben 138 millió, tavaly már 313 millió forintos bevételre tudott szert tenni, és majdnem 200 millió forint egyéb bevétel is keletkezett. A társaság 20 millió forint nyereséget termelt és saját tőkéje is 100 millió forintra emelkedett a korábbi 65 millióról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.