2019. május 19., vasárnap

KÖVÉR LEGYŐZTE ORBÁNT ÉS TRUMPOT - A HVG.HU HETI BELPOLITIKAI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.05.19.


Egy hete ilyenkor a politika iránt kicsit is érdeklődő magyarok arra készültek, hogy Orbán Viktor és az amerikai elnök találkozik a Fehér Házban. Arra viszont senki nem gondolt, hogy Kövér László ellopja a show-t...

Annyi váratlan fordulat volt a magyar politikatörténetben, hogy már az sem okozott meglepetést, amikor egy-egy lakossági fórum nagyobbat harapott a hírpiacból, mint egy olyan horderejű esemény, mint Orbán Viktor és Donald Trump hétfői találkozója. Kövér László vitte, illetve vette el a miniszterelnök és az amerikai elnök elől a felületet.

A házelnök már keddi, siófoki fellépésén erősen kezdett, majd ezt a végletekig fokozta.

Agymosás

Az MTI(!!!) tudósítása szerint Siófokon azt mondta, hogy az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de idézett egy friss felmérést. Ez alapján Németországban az emberek többsége nem a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, hanem a klímaváltozást, ami Kövér szerint a "független és pártatlan" média agymosó hatása miatt van.

Arról is beszélt, hogy a "főáramú, Brüsszelt is uraló" politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a bevándorlás helyett a jogállamiság, "a kelet-európai országok hálátlansága" vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje. Erről a nyilatkozatról a hivatalosságok egy nappal később azt állították, hogy az állami távirati iroda pontatlan volt és közölték a szöveghű változatot is, íme:

"Tehát, ha az ember minden nap találkozik a 'nagyon differenciált, független, pártatlan és objektív' média agymosó hatásával, akkor természetesen egy idő után maga is másképp látja a világot, mint ahogy annak előtte"

– mondta tehát Kövér László...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.