2019. május 8., szerda

VONA GÁBOR: ORBÁN VIKTORT NEM LEHET LEVÁLTANI

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2019.05.08.


Orbán Viktor egy komplett rendszert épített ki, amelyet belülről nem lehet megdönteni, Orbánt csak egy külső erő mozdíthatja el - mondta egy sajtóbeszélgetésen Vona Gábor, aki már az Orbán utáni időkre készül. Nem fog visszatérni a pártpolitikába, inkább felpörgeti a vlogját, és tehetségkutatót indít.

Semmiképp nem tervezi a visszatérését most a pártpolitikába Vona Gábor, aki a tavalyi választási vereség után mondott le a Jobbik elnöki tisztéségéről, a parlamenti mandátumáról, és visszavonult a politizálástól.

Vona azóta vlogot és youtube-csatornát indított, politikai workshopokat tart, illetve például a mesterséges intelligenciáról beszélget nyilvánosan, de a pártpolitikai ügyektől tudatosan távol tartja magát. És nem is vágyik vissza a politikai csatatérre – erről beszélt szerdán újságíróknak Vona.

Ezt azzal magyarázta, hogy mostanra – a tavalyi választási eredményből is okulva – úgy látja:

"Itt nem lesz kormányváltás. Orbán Viktort nem lehet leváltani".

Szerinte fölösleges minden leváltásáért folytatott harc, a jelenlegi politikai, társadalmi és médiaviszonyok mellett kilátástalan a küzdelem.

Vona szerint tiszteletre méltó minden ellenzéki párt próbálkozása, de szerinte semelyik párt – beleértve a Jobbikot is – nem tudja választáson legyőzni Orbánt, aki szerinte egy komplett rendszert épített ki. És a magyar történelemből az látszik, hogy sosem belső, hanem külső tényezők hatására változott meg egy-egy rendszer.

Szerinte most sem lesz ez másként:

"Orbánt egy rajtunk kívül álló külső történés mozdíthatja el, belülről nem lehet megdönteni".

Addig pedig, ameddig eljön ez a külső változás – ez lehet egy, öt, de tíz év múlva is –, készülniük kell a mást akaróknak az Orbán utáni időkre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.