2019. június 26., szerda

NAGY MUNKABÍRÁSÚ KOLLÉGÁT VESZÍTETT EL A SZAKMA - TOVÁBB SÚLYOSBODIK A BUDAPESTI ÉRSEBÉSZETI ELLÁTÁS HELYZETE

MEDICALONLINE
Szerző: TARCZA ORSOLYA
2019.06.26.


Mindössze egyetlen érsebésszel van kevesebb a fővárosban, máris instabillá vált az akut érbetegek ellátása – értesült a MedicalOnline.

Kedden reggelre nagy munkabírású kollégáját veszítette el az érsebészek amúgy sem túl népes tábora, aminek következtében máris nehézségek mutatkoznak a főváros ügyeleti ellátásban. A Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) vis majort jelentettek, kedden reggel pedig a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája vállalta, hogy kisegíti az akut baleseti érsérülések ellátásában a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központját és a tervezett érműtétre váró beteget átvette.

Az érsebészeti ellátás megoldatlan problémái már márciusban megmutatkoztak, amikor a Péterfy Kórház lemondta az akut érsebészeti ellátást. A nemzeti szív- és érrendszeri programban megfogalmazottak nyomán a korábban érsebészeti profillal nem rendelkező Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben (GOKI) elkezdődött a III. progresszivitási szintű ellátás felépítése. A Péterfyből ide érkezett két érsebész és egy rezidens, ahol ezután egyetlen idősebb kolléga látta el a krónikus területi érbetegek gondozását, és folyamatos, havi 30 napos készenlétben vállalta a baleseti központ ügyeletét, bár mind II., mind pedig III. progresszivitási szinten 3 fő érsebész alkalmazását írja elő a jelenleg érvényben lévő minimumrendelet, aminek maradéktalan betartását – vagy személyi, vagy tárgyi hiányosságok miatt – több érintett intézményben nem tudják teljesíteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.