2019. július 15., hétfő

MEGCSÓVÁLJÁK A FEJÜKET ÉS VISSZARÚGJÁK AZ EURÓPAISÁG, A JOGÁLLAMISÁG ÉS A DEMOKRÁCIA ÜRÜLÉKÉT AZ ÁGY ALÁ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.07.15. 


...Miután nagy divatja van mostanság a hazaárulózásnak (tágabb értelemben azóta van divatban, mióta az országnak volt szerencsétlensége megmutatni Orbánnak, hogy ellenzékben is elég eredményesen lehet pusztítani és rombolni, ha elég kitartó az ember), és miután a magyarnak lenni kérdés eldöntése már nem mindenkinek a saját magánügye, hanem a fideszes rögtönítélő propagandahadtest kiváltsága, szerintem eléggé aktuális dolog ez az otthontalanság.

Mivel szerintem a hatalomban pöffeszkedve, közpénzzel kitömve nemigen lehet úgy lázadozni, hogy az ember ne csináljon hülyét magából, a rossz lelkiismerettel együttjáró kínokat meghagyom a napos oldalon sütkérezőknek. Nekem tiszta a lelkiismeretem, nem fűt a bosszúvágy, nem forog vérben a szemem csak azért, mert valaki nem úgy érez, ahogy én, nem harcolok egyszerre több fronton mindenki ellen (a Facebooktól a Youtube-on át a brüsszeli gazokig és az ellenséggé kikiáltott ellenzékig), aki báncsa a gazdámat, nem kell kényszeresen bizonyítanom, hogy ma még annál is szervilisebb vagyok, mint két hete voltam. Ez azért jó, mert nem kell a véremet se adnom a bezzeg elmúlt évekre mutogatva olyan becstelen gazemberségekhez, amelyektől tisztességes ember gyomra felfordul.

Mindez azzal függ össze az összes többi mellett, hogy nem tudom, Vadai Ágnesnek már válaszolt-e valamelyik önmagát túlteljesítő szolgalélek terjedelmes publicisztikában arra a kérdésére, hogy mit keresett a költségvetési csalással vádolt Simonka György (az általa elkövetett hazafias cselekedet maximális büntetési tétele: húsz év szabadságvesztés) azon a fideszkádéenpés bulikán, ahol Orbán vendégül látta a harcostársait és futotta egy boldog közös fotográfiára is. Ha jól értettem, Vadai Ágnes írásbeli kérdést is feltett az kormány fejének, majd biztosan valamelyik Dömötörrétvári július 46-án megírja, hogy bezzeggyurcsány. Szerintem is sokkal illendőbb lett volna Farkas Flóriánnal fotózkodni.

Nem erről jut eszembe – mert valójában időm sem volt elfelejteni -, hogy a miniszterek elnöke pénteken tényleg azt mondta a szájával, hogy Magyarországon nincs éhező gyerek, mert a magyar állam eteti őket. Több mint 95 százalékukat. Ez körülbelül annyira igaz, minthogy a cigányokat Flórián kartárs visszavezette a munka világába, és ott sem volt, amikor a hídra szánt pénzt ellopták. ITT találtam néhány elég meggyőző, csokorba kötött statisztikai adatot, ami ennek a kurva ellenkezőjéről tanúskodik. Végtelenül undorítónak tartom, hogy miközben a kormány egyébként is trükkök százaival hamisítja papíron az emberek életét, a tökfőzelékzabáló élőisten a nélkülöző gyerekeket is hazug propagandára használja. Hegedűs naccságával különben mi a helyzet? Rég nem hallottam róla semmit, de remélem, nem éhezik valahol a végeken...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.