2019. július 15., hétfő

MIT MOND EL AZ ORBÁN-RENDSZER ÁTALAKULÁSÁRÓL VARGA JUDIT MINISZTERI KINEVEZÉSE?

444.HU
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2019.07.15.


- Az új igazságügyminiszter Varga Judit már egy új politikusgenerációt képvisel, amely kitanulta, miként lehet érvényesülni az Orbán-rendszerben. 

- Ez már nem Pokorni Zoltán vagy Navracsics Tibor világa: az új káderek nemzetközileg is képzettek, de értik, hogy az előrelépéshez a politikai akarat feltétel nélküli végrehajtását várja el tőlük a miniszterelnök.
- Orbán káderpolitikája sokáig saját pozíciójának megszilárdítását szolgálta, de hatalma mára olyan erős, hogy erre sem kell figyelnie, bátran játszadozhat minisztereivel.
Varga Judit egy csapásra az egyik legerősebb ember a kormányban, de ez csak formális hatalom.
- A kormány, mint hatalomgyakorló struktúra 2018-ra elveszítette a súlyát.

Csütörtökön átvette igazságügyi miniszteri megbízását a 38 éves, háromgyerekes családanya és igazolt labdarúgó Varga Judit. Varga nem „csak” az igazságügyért, hanem az uniós ügyek képviseletéért is felelni fog, és ezzel formálisan az egyik legfontosabb minisztere lesz a kormánynak a következő években.

Varga Judit négy nyelvet beszélő miskolci jogász, aki viszonylag rövid ügyvédi pályafutást követően a Fidesz brüsszeli képviselőinek tanácsadójaként dolgozott, egészen a tavalyi választásokig. 2018. májusában a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.