2019. július 9., kedd

NYAKUNKON A FIDESZ KULTURÁLIS FORRADALMA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.07.09.


Egyre több jel mutat arra, hogy az őszi önkormányzati választások után új fokozatba kapcsol a Fidesz 2010-ben indított fülkeforradalma. Orbán Viktor felül akarja írni a gránitszilárdságú alaptörvényt, végképp le akar számolni a kulturális és tudományos élet még ellenálló csoportjaival, valamint meg akarja regulázni a független sajtó még működő műhelyeit. Mindehhez szüksége lesz a társadalom egyes csoportjai, különösen a fiatalok támogatására, hiszen már a miniszterelnök is látja, hogy pártja elöregszik, az új generáció pedig egyszerűen nem érti az ő maoista szemléletét.

A kormányzati médiakolhozba integrált megyei napilapokban meglehetősen bizarr hír jelent meg a napokban. Az írás arról szól, hogy pályázatot írtak ki "polgári értékeket valló egyetemistáknak." A Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány által kiírt tender nem csak úgy általában támogatja a fideszes diákokat, hanem konkrét cselekvést vár el az öt hónapon át folyósítandó havi 60 ezer forint nettó fejében: Az állampártot támogató véleménycikkeket, bejegyzéseket, publikációkat kell megjelentetniük, valamint kapacitálniuk, győzködniük kell közösségük tagjait arra, hogy a Fideszt támogassák.

Egy ilyen hír elolvasása után valaki vagy arra gondol, hogy áprilisi tréfa áldozata, (de persze nem, mert júliust írunk) vagy azonnal levonja azt a következtetést, hogy lehúzhatjuk a budin azt a 30 évet, melyet Orbán Viktor főszereplésével épp most ünnepelnek a könnyűzenei fesztiválokon azok, akik nagy pénzt szakítanak a Fidesz elvtelen kiszolgálásával. A rendszerváltás tehát éppen 30 évet élt, innentől jöhetnek újra az ifjúgárdisták, a fiatalok fesztiváljait pedig a Fidelitas úgy fogja felügyelni, ahogy a szocializmus idején a KISZ tette ezt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.