2019. július 9., kedd

VÁLASZTÁSI ESÉLYEK ÉS FÉLELMEK

HÍRKLIKK
Szerző: LOVÁSZ PÉTER
2019.07.09.


Alig nyár közepe van, de jóformán már a körmünkre égnek az önkormányzati választások. Gondolok itt leginkább az ellenzék dolgára, mert a narancsos csapat alighanem előbbre tart, bár ezt még nem sokat reklámozzák a nyilvánosság előtt. Egyelőre formálódik a furcsa ellenzéki egység, amelyet voltaképp elsősorban a Fidesz kovácsolt. Mert a kormányzó politikai rablóbanda győzte meg a habitusában, gondolkodásában, politikai véleményében oly sokféle oppozíciót, hogy választási csapatot alkotva kell és lehet legyőzniük a Fideszt, különben mi, tízmillióan (plusz a határon túli honfitársaink) előbb utóbb rajtavesztünk.

A helyhatósági választás minden bizonnyal az első lépés a Fidesz kibillentéséhez a végrehajtó hatalomból. A politikai helyzetelemzés ehhez immár jó ideje készen van, olvasgassunk néhány mondatot:

„A hatalom a végzete felé masírozik”, a hatalmon lévők felelőssége pedig nem fog kiesni az emlékezetből. „Egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkretenni, a mi hazánkat sem. Nem lehet büntetlenül éllovasból sereghajtóvá silányítani. Nem lehet büntetlenül elfecsérelni azt, amit az emberek áldozatból, verejtékből és gürcölésből felépítettek (…) Önmagát ítéli el a nép, ha felmenti bűnös vezetőit!
” - Orbán Viktor, 2007 március...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.