2019. július 13., szombat

VICCELNI TETSZIK, UGYE?

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.07.13.


Az újjáválasztott Európai Parlamentben továbbra is tart a pozíciókért folytatott harc, hogy kedvenc kormányunk még kedvencebb szóhasználatával éljek. Mert ők, mármint az ország nagyjai, szüntelen és állandó harcban állnak. Mindenkivel. Persze nem azért küzdenek, amiről annyira szeretnek demagogizálni, hanem kicsi zsebük és csatolt fájljaik pénztárcájának vastagításáért.

De maradjunk az EP-nél. A részletekben – kit mikor mire jelölnek, miért nem szavaznak meg, stb. – szerintem lassan el lehet veszni. Fel is adom, majd csak lesz egyszer egy végleges bársonyszék kiosztás, elég lesz akkor megtanulni az új neveket.

Egy dologra kaptam fel a fejem. Azt írja az egyik legnagyobb nemzetközi hírportál, hogy a szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia csoport egyetlen jelöltjét (tizenegyen voltak) sem engedték a parlamenti képviselők kulcspozícióba jutni. A magyar Fidesz és a lengyel Jog és Igazságosság nevű pártok gyakorlatilag „egészségügyi karanténba” kerültek.

(Egyébként, szerintem, mindkét pártnak már régen új nevet kellett volna keresnie. Sem nem fiatalok, sem nem demokraták a lelkeim, a szövetséget meg erősen kétségbe vonom 30 év pártelnöki egyeduralkodás után. Ma sokkal találóbb lenne például az ÉTB mint Érett Tolvajok Bandája, vagy a DETTO, Degeszre Tömött Tárcás Ordasok. A lengyeleknek meg lelkük rajta, ha ilyennek képzelik a jogot és igazságosságot, rájuk bízom a találóbb név megalkotását.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.