2019. augusztus 16., péntek

ORBÁN A HÁTA KÖZEPÉRE SEM KÍVÁNJA A KLÍMAVÁLTOZÁS ÜGYÉT

INDEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2019.08.16.


- Négy nappal a miniszterelnök 2050-es klímavétója előtt egyik minisztere nyilvánosan kijelentette, hogy a kormány célja a karbonsemlegesség elérése 2050-re.

- Az egy évig tartó uniós szintű egyeztetéseket és a szakpolitikai szempontokat felülírták Orbán politikai céljai: nyomást gyakorolni az EU következő költségvetésére és a finn elnökségre.
- A kormányfő a klímaváltozás elleni fellépést baloldali huncutságnak tartja, amit Obama azért talált ki, hogy keresztbe tegyen Putyinnak, és abban sem biztos, hogy a felmelegedést az emberi tevékenység idézi elő.
- A személyes meggyőződése mellett Orbán pártpolitikai és gazdasági megfontolások miatt sem akarja, hogy a klímaváltozás központi témává váljon Magyarországon.

2019. június 17-én letették a China National Machinery Import&Export kínai nagyvállalat 100 megawatt teljesítményű naperőművének alapkövét Kaposváron. A regionális léptékben is jelentős beruházás megnyitóján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is részt vett, köszöntőjében pedig azt mondta, hogy a projekt

TÁMOGATJA MAGYARORSZÁG KLÍMAPOLITIKAI CÉLJAIT, AZON BELÜL AZT, HOGY MAGYARORSZÁG 2050-RE AZON ÁLLAMOK KÖZÉ TARTOZZON, AMELYEKNEK LEHETŐSÉGÜK LESZ AZ ÁLTALUK FELHASZNÁLT ENERGIA KARBONSEMLEGES ELŐÁLLÍTÁSÁRA...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.