2019. augusztus 16., péntek

TÍZEZREKET TÉRÍT VISSZA A RAIFFEISEN - JÓ SOKÁIG VÁRAKOZTATTÁK AZ ÜGYFELEKET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.08.16.


Mától kezdi a Raiffeisen Bank ügyfeleinek jóváírni a tranzakciós illeték jogtalan áthárítása miatt megítélt pénzt. Semmi az egész, mindössze 5,5 évet kellett erre az örvendetes fejleményre várni.

Mint több olvasónk jelezte: a Raiffeisen tájékoztatta őket arról, hogy a Kúria kötelezte a bankot egyes díjmentesként meghatározott tranzakciók díjának emeléséből származó díjtöbblet visszatérítésére. A díjvisszatérítés azokat a lakossági és kiemelt magánügyfeleket érinti, akik 2013. január 1. és 2014. március 15. között meghatározott (például Díjnullázó elnevezésű) számlacsomaggal rendelkeztek, és persze végeztek „túlárazott” tranzakciókat.

A díjvisszatérítést a jogosult az értesítő levél postára adásától számított 5. napot követően 5 évig utaltathatja át tetszőleges belföldi bankszámlára, vagy veheti fel készpénzben.

A Raiffeisennél aktív bankkapcsolattal már nem rendelkező egykori ügyfeleket postai levélben, a jelenlegieket pedig bankszámlakivonatukon illetve értesítőlevélben tájékoztatják a díjvisszatérítésről. A pénz jóváírása mától egy héten át várható. Az érintettek már tudják az összeget is. Ez pedig (legalábbis azoknak, akik az Azénpénzem.hu-t tájékoztatták) minden esetben több tízezer forintra, emellett esetenként több tíz euróra rúg. A bank szerint egyébként az esetek nagy többségében csupán néhány száz forint nagyságrendű összegről van szó.

A Raiffeisen Banknál aktív bankkapcsolattal már nem rendelkező egykori ügyfelek az értesítő levélben leírt módokon (külön erre e célra létrehozott, ingyenesen hívható telefonos ügyfélszolgálaton keresztül díjmentes belföldi forintátutalással vagy pénztári kifizetéssel) juthatnak hozzá a visszatérítéshez. Az értesítő levél megléte – hangsúlyozza a bank – feltétlenül szükséges a telefonos ügyintézéshez. Úgy tudjuk, tízezer forint feletti összegekről a régebbi ügyfelek (az időközben megváltozott azonosítási szabályok miatt) csak személyesen, illetve meghatalmazott útján rendelkezhetnek. Ha valakinek lejárt tartozása van, a visszatérítéssel annak összegét csökkentik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.