2019. szeptember 29., vasárnap

"BÜDÖS PROLIK"

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2019.09.29.


Figyelj oda, mert megint kezdik. Persze kedvenc tévéjük kedvenc sajtóklubja jár az élen: ott már a "büdös proli"-ig is eljutottak. "Büdös prolik" azok, akik helytelenítik az új elit gyanús lakásszerzéseit a Várban. Miért, csak nem képzelték, hogy a Legfőbb Főnök közelébe majd prolikat költöztetnek?!

Azért a jobbak óvatosabbak. Mielőtt proliznának egy ízeset, elmagyarázzák: nem minden dolgozó, nem minden munkás proli, "a proli mindezek selejtje, tudatlan és rosszindulatú lény", jellemzője a "hőbőrgés, irigység".(Demokrata).

Tehát nem elég a prolisághoz, hogy nem vagy gazdag és a munkádból élsz, proli szerintük akkor vagy, ha elégedetlenkedsz is. Hőzöngsz. Irigykedsz. Nem mosolyogsz elég szélesen, amikor a krumpliosztásnál átveszed a csomagodat. (Vedd át nyugodtan, legalább annak az árát sem lopták el. csak aztán szavazz a saját fejed szerint.) Akik tüntettek a rabszolgatörvény ellen, "törő-zúzó szar lumpenprolik", "Kinyílt a pofájuk a Lenin-fiúknak." (Bayer blogja), Komjáthi Imre "a párt proletár, proli szárnyának vezéralakja" (Magyar Nemzet). "A proli semmiben sem hisz" (888). Az ellenzéket "proli indulatok" vezetik (Echo tv), híveiknek szemére hányatik a "rongyos düh" és az "egybites munkásmozgalmi tudat" (Pesti Srácok)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.