2019. szeptember 14., szombat

SOK FIATALNAK REMÉNYTELEN A SAJÁT LAKÁS, JÖN A BÉRLŐK GENERÁCIÓJA

INDEX
Szerző: ZÁBORSZKY EDE
2019.09.14.


Egyre jobban kitolódik a fiatalok kirepülése a szülői fészekből, ahogy egyre reménytelenebb sok fiatal számára a lakhatás megoldása. A kormány lakhatási politikája csak tovább mélyíti a szakadékot azok között, akiket tud támogatni anyagilag a családjuk, és azok között, akik kevésbé szerencsések. Hetedik alkalommal jelenik meg a Habitat for Humanity Magyarország a Periféria Kutatóközponttal közös éves lakhatási jelentése.

Talán senkit nem ér meglepetésként, hogy Magyarországon a fiatalok lakáshoz jutása nagyban függ a családi háttértől, attól, hogy mennyire tudja őket közvetve vagy közvetlen formában támogatni a rokonság. A KSH 2015-ös felmérése szerint 2005 és 2015 között a 36 év alatti lakásvásárlók 40 százaléka vette igénybe a családja anyagi támogatását a lakása megvásárlásához.

A lakáshoz jutás esélyét nagyban befolyásolják a rendelkezésre álló állami támogatások is, azonban ezek Magyarországon erősen a gyermekvállaláshoz vannak kötve, ráadásul kialakításukból adódóan nehezen vagy egyáltalán nem hozzáférhetőek a szegényebbek számára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.