2019. október 10., csütörtök

A KAMPÁNY, AMELY ÁTKÖLTÖZÖTT A PORNÓOLDALRA

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2019.10.10.


A Fideszben és az ellenzéki oldalon is tűkön ülve várják, hogy hatnak a választásokra a kampány végén előkerült hangfelvételek és szexvideók. Mozgósítja vagy otthon tartja az embereket ez a kampány, amelyben több váratlan jelenséggel is találkozhattunk? A legnagyobb újdonság, hogy a teljes ellenzék összeállt, és több településen valódi versenyre kényszerítette a Fideszt. Mi a Fidesz számára a választás tétje? Az ellenzéknek miért múlik az élete rajta? Kampányelemzés.

Másfél év alatt három országos választást tartottak Magyarországon, és feltehetően sok tekintetben ez a mostani önkormányzati választás marad a legemlékezetesebb. Ebben a kampányban ugyanis több olyan jelenséget tapasztalhattunk, amely újdonságként hatott, vagy legalábbis nem a most látott mértékben volt eddig jellemző a magyar politikai életre. 
Érdemes sorra venni.
- A leglátványosabb újdonságokat a szexvideók jelentették. Ennyire még nem került előtérbe a politikusok magánélete, szexuális élete. Volt persze korábban is célzás, utalás, pletyka, mendemonda az egyes politikai vezetők hálószobatitkáról. De kétségtelenül szintlépést jelent, hogy ebben a kampányban hivatalban lévő politikusokat láthatott az ország aktus közben. Először Wittinghoff Tamásról, Budaörs ellenzéki polgármesteréről terjesztették el a videót, amelyen egy masszőrlánynak álcázott prostituált kényezteti. Majd robbant a kampánybomba: egy blog Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármesterének adriai jachtos utazásáról közölt részleteket.
- A kampány végére eljutottunk oda, hogy az egész ország reggelente egy blogról és a Pornhubról tájékozódik, mit is szokott csinálni a polgármester titokban. A kampány átköltözött a Pornhubra. Annyiban nem is túlzó ez az állítás, hogy az elmúlt napokban minden más hírt, kiszivárgó hangfelvételt (lásd Kispest), nyilatkozatot elnyom a Borkai-videó hatása, hiába igyekszik a kormányközeli média szinte teljesen elhallgatni.
- Nem új jelenség az ellenfél rendezvényeinek megzavarása, de a pártok ebben a kampányban minden eddiginél jobban beletapostak a gázba. Korábban is láttunk mindkét oldalon trollkodásokat, az együttös Juhász Péter például előszeretett járt fideszes sajtótájékoztatókra. De most olyat is láttunk, hogy a Fidelitas hangos zenét bömböltet Karácsony tájékoztatóján, majd a hajós rendezvényen csuklyás alakok lajstromszám nélküli hajóból tették ugyanezt (ez utóbbit a Fidelitas már nem vállalta magára). Az pedig a szürrealitás határát súrolta, amikor parkolóautomatának vagy éppen nyúlnak öltözött aktivisták jelentek meg az ellenfél rendezvényén. Szerdán pedig rózsaszín műpénisszel támadták le Karácsonyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.