2019. október 10., csütörtök

A FIDESZES KORRUPCIÓS CÉGHÁLÓ MARAD

KLUBRÁDIÓ / ESTI GYORS
Szerző: SZÉNÁSI SÁNDOR
2019.10.10.


Egyes lejáratódott szereplőket ki lehet ejteni abból a bonyolult céghálóból, amely a közpénzek eltüntetésére szolgál, de ők pótolhatók. A háló foltozható.

A Borkai-ügy rég túlnőtt a szexen, a dorbézoláson, már sok-sok milliárdnyi közpénz lenyeléséről van szó. A hazai szálakat még csak-csak ki lehetne bogozni, bár azok is „védett zónába”, a Fidesz felső köreibe vezetnek, de ezekben az esetekben például Luxemburgban is kellene kutakodni.

Az egyik legszembetűnőbb ügy az volt, amikor az Audi akart terjeszkedni. Amikor a tervet kiszagolták valakik, létrehoztak egy céget, amely felvásárolta a kiszemelt mezőgazdasági területeket, majd ezeket átminősítették ipari területekké, itt már nyilván szerepe kellett, hogy legyen Borkainak is. Még csavartak egyet az ügyön, hogy még nehezebben lehessen átlátni, bevontak egy luxemburgi szálat, ezután kapta meg a területet az Audi. A G7 portál információi szerint 4-5 milliárd forint lehetett a terv kiagyalóinak haszna.

Jandó Zoltán, a portál munkatársa említett több más ügyet is, feltűnően sok állami pénzt nyer egy másik cég, amely például az MTK stadionját építette, de ott van a Népstadion átépítésénél is, meg a Pollack Mihály téri mélygarázs megvásárlásánál is. Sorolni lehetne még a hasonlóan zavaros ügyleteket. Mindenütt ugyanazok a nevek merülnek fel. Rákosfalvy Zoltán ügyvédé, aki ott látható a Borkai kiruccanását megörökítő felvételeken, Paár Attila és Somogyi János dúsgazdag „üzletemberé”, és egy titokzatos luxemburgi ügyvédé, Kacsóh Gáboré, (mások mellett).

Ugyanezekkel a nevekkel találkozni akkor is, ha Semjén Zsolt furcsa északi vadászatairól, vagy Tiborcz István üzleteiről van szó. Innen világos, hogy a közpénzeltüntető bonyolult céghálók bizony erős szálakkal vannak összekötve a kormánypártok politikai hálójával.

Kérdés, hogy egy olyan botrány, mint amilyen Borkaié, vajon megtépázhatja-e ezeket a hálókat. Jandó Zoltán válasza az, hogy nem, mert a kompromittálódott figurákat ki lehet ejteni belőlük, de ők könnyedén pótolhatók, és minden mehet tovább. Hiába ismerős ugyanis a módszer, a háttérben olyan érdekek állnak –legfőképp a közpénzek eltüntetése-, amelyek pillanatnyilag sérthetetlenek
.

ITT HALLGATHATÓ MEG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.