2019. október 10., csütörtök

ORBÁN ELŐRE LÁTTA, HOGY A NER MEGHATÁROZÓ EMBEREI EGYMÁSNAK FOGNAK ESNI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.10.10.


A Borkai-botrány ismeretében nyer értelmet Orbán Viktor szeptember végén, a Fidesz kongresszusán mondott beszéde, melynek egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy "Ne mondj rosszat a fideszes társadról!" A kormányfő ugyanis látta, hogy a holló igenis kivájja a másik holló szemét, vagyis, hogy a NER elitje kezdi egymást ütni, és ennek bizony nem lesz jó vége. Az önkormányzati választási kampány egyik legfőbb hozadéka, hogy rávilágít a kormánypárton belül feszülő érdekellentétekre.

A Fidesz 28. kongresszusán elhangzott néhány talányos mondat, melyek értemén ma is sokat vitatkoznak a szakértők. Bár már szeptember végén is jól látszott, hogy a Fidesz elitjén belül komoly ellentétek feszülnek, a „Ne mondj rosszat a fideszes társadról!” figyelmeztetés valódi üzenetét csak a győri polgármester szexbotrányának kipattanása után érthettük meg igazán. Az ugyanis elég nyilvánvalónak tűnik, hogy Borkai Zsolt és körének lejáratása bizonyos kormánypárti körök érdeke volt, és nem egy jól időzített ellenzéki akció.

Az Index elemző írása például elég egyértelműen rámutat a tényre, hogy a Borkai–Rákosfalvy-duót olyan NER-hez közeli vállalkozók, ügyvédek, netán politikusok akarták ellehetetleníteni, akik sértetten vették tudomásul, hogy a Fidesz által létrehozott és működtetett rendszerben már alig osztanak nekik lapot. Ezek a körök jó alkalmat láttak a közelgő helyhatósági választásban arra, hogy megszabaduljanak Borkaitól, és így partvonalon túlra tegyék barátját, Rákosfalvy Zoltánt is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.