2019. október 13., vasárnap

VÁLASZTÁSI KAMPÁNY MAGYARORSZÁGON ÉS KANADÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.10.13.


Szex, drogok, jachtok - aligha túlzás azt állítani, hogy a rendszerváltás óta tartó időszak talán legmocskosabb választási kampánya zajlott Magyarországon az elmúlt hetekben. Kanada is választ – hogyan zajlik mindez az észak-amerikai országban?

Kanadában idén októberben szövetségi választásokat tartanak, két nagy esélyessel, a progresszív konzervatív Andrew Scheerrel és a jelenlegi miniszterelnök liberális Justin Trudeau-val. Hogyan zajlott/zajlik ott a választási kampány? Kiderül a Juharszirup írásából.

„Ha nem olvasnám a híreket az interneten, akkor a kampány szinte észrevehetetlen lenne a mindennapokban. Kanadában ugyanis nincsenek óriásplakátok, főleg nem politikai jellegűek, kevés tehát a vizuális politikai inger. A kampány pedig hivatalosan 1 hónapig tart, ekkor lehet a közterületen reklámot elhelyezni.

2018. júniusban tartományi választások voltak Kanadában és akkor sokkal több nyomát láttam, hogy kampány van, mint manapság. (...)

Nekem egyébként az a teóriám, hogy az embereket sokkal jobban érdekli, hogy ki az, aki a városukat vezeti vagy a tartományt ahol élnek, de a szövetségi állam minden tekintetben messze van.

Fizikailag különösen, mert például British Columbiától Ottawa 4.300 km-re van, ami 43 óra vezetés. Elképesztő nagy ez az ország. (...)

Felületesen követem a magyar önkormányzati választásokat is, de többnyire elképedek, hogy milyen mélypontra jutott a magyar politika. Kamu jelöltek, hangfalas motorcsónak, bohócnak öltözött emberek, Tarlós megafonnal, Fideszes polgármesteri szexvideó, lehallgatás, stb.

Nos, verseny Kanadában is van és itt is megy az árokásás, de nem exkavátorral, hanem mondjuk csak ásóval. Persze itt is vannak piszkos húzások, mint azt a következő eset mutatja.

Justin Trudeau az 1980-as években egy bulin arabnak öltözött és befestette az arcát barnára. Akkoriban ez még elment, manapság viszont inzultusként értelmezhető. Ezt húzták elő és Trudeau megint bocsánatért esedezett. Immáron sokadjára.

Hogy mennyire zavarja az embereket, hogy a miniszterelnök közel 30 éve mit csinált azt nem tudom, de ez a téma 100%, hogy be volt készítve a kampányra és most húzták elő, hogy gyengítsék az amúgy nem túl népszerű liberális miniszterelnököt.

Lehet, hogy sikerült is, mert mielőtt ez az ügy előjött volna, a liberális és konzervatív támogatottság teljesen azonos volt, azóta viszont a konzervatívok vezetnek egy hajszállal.

De hol van ez ahhoz, hogy az országgyűlési választáson Vona Gáborral kapcsolatban azt a képet festették, hogy a Jobbik miniszterelnök jelöltje valójában muzulmán és meleg.”

A teljes írást itt találjátok, tanulságos elolvasni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.