2019. november 11., hétfő

A FIDESZ ELTÖRÖLTE A RENDSZERVÁLTÁST, MIT ÜNNEPEL RAJTA?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai -népszava
2019.11.11.


Zajlanak az ízléstelen és botor előkészületek a rendszerváltás 30. évfordulójának “megünneplésére”, amelyet a többi történelemhamisítással együtt Schmidt Mária áltörténész szervez. Schmidt Mária kénytelen volt már visszavonni annak a bélyegsorozatnak a tervét, amelyben egykori rendszerváltók (későbbi SZDSZ-es) elhunyt politikusok szerepeltek volna. Schmidt Mária eddigi bűnei, egyebek mellett a holokauszt relativizálása és meghamisítása mellé kis híján felírhatta volna a halottgyalázást is. Halottak már nem tudnak tiltakozni, s ha van, ami ellen még holtában is tiltakozna Solt Ottilia és Rajk lászló, akkor az Schmidt Mária képmutató, történelemhamisító rendezvénysorozatában való részvétel a rendszerváltás évfordulóján.

A Fidesz szemrebbenés nélkül hamisítja meg és ünnepli mindazokat a történelmi évfordulókat, amelyek kifejezetten Orbán-rendszere ellen szólnak. 1848 mácius 15-e vagy 1956 október 23-a minden, csak nem a Fidesz és Orbán ünnepe, mert ezek az évfordulók a liberális polgári jogokért, a szabadságért és a nemzeti önrendelkezésért vívott harcról szólnak, csupa olyan értéket emelnek fel, amelyeket Orbán fasiszta rendszere két lábbal tapos. A fasiszt rendszerek sajátja azonban a történelemhamisítás is. A diktatúrák általában az “igazi” demokrácia csúcsának nevezik magukat. Nincs ez másképp Obán rendszerében sem, amelynek hazugsága még szembeötlőbb a rendszerváltás évfordulóján, mert többségében még élnek az igazi rendszerváltók és a szemtanúk, akik Orbán rendszerének is elszánt ellenfelei és gyűlölői.

Emellett Orbán a NER hajnalán nyilatkozott az 1990. évi rendszerváltásról, és a rendszerváltás után létrejött nyugati típusú liberális demokráciát az átmenet “zavaros két évtizedének” nevezte, amely csak átmenet az “igazi” rendszerváltásba, az ő egyeduralmát jelentő, demokráciának álcázott fasiszta diktatúrába. Ebben az értelemben Szent Istvántól 2010-ig minden csak “átmenet” volt, míg el nem jött a csoda, a keresztény nemzeti megváltó, aki az “Isten Igéjével”, Európa DNS-ével azonosítja magát. Ezért a rendszerváltás 30. évfordulóját a Fidesz propagandistáknak Schmidt vezetésével csak az Orbánhoz vezető út egyik zavaros átmeneti állomásaként lenne szabad ünnepelnie. Különös tekintettel arra, hogy az 1990-es rendszerváltásnak Orbán vetett véget, amikor államcsínyt hajtott végre és megdöntötte az alkotmányos rendet.

Nincs bizarrabb annál, amikor a NER szolgái közpénzen azt a rendszert ünneplik, amelyet maguk döntöttek meg. Annál ízléstelenebb plakát sincs, amelyen Schmidt Mária történelemhamisító propagandista, fasiszta ideológus látható a rendszerváltás jelképeként, amint a demokratikus rendszert 2010 után megdöntő Orbánról bazsalyog. A programsorozat jelmondatát, “30 éve szabadon”, jól példázza a külföldi nagykövetségeknek megküldött lista, hogy kiket hívjanak meg a 30 éves megemlékezésekre. Ezek mindegyike a NER kiszolgálója, talpnyalója, még véletlenül sincs közöttük egyetlen rendszerváltó vagy becsületes és tisztességes ember. A fideszes “szabadság” nevében megmondják még a külföldi nagykövetségeknek is, hogy kiket hívhatnak meg, ha nem akarnak diplomáciai botrányt, és el akarják kerülni Szijjártó szokásos otromba, durva és minősíthetetlen kioktatását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.