2019. november 11., hétfő

„A HATALOM SZÁNDÉKA SZERINT – FŐLEG A KÖZALKALMAZOTTI TERÜLETEN – A SZTRÁJKJOG A FELTÉTLEN ENGEDELMESSÉGET ÉS A 130 EZER FORINTOS FIZETÉS MELLETTI KOPLALÁS JOGÁT JELENTI, HA HAGYJUK”

VÁROSI KURIR
Szerző: VÁROSI KURIR
2019.11.11.


Sztrájkolnak a szociális ágazat dolgozói szerdán, ha addig sikerül a kormánnyal megállapodni a még elégséges szolgáltatásokról – jelentette be a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánytól függ, lesz-e szerdán sztrájk
Boros Péterné a szociális munka napja alkalmából szervezett konferencia szünetében azt mondta: a szakszervezet kész elfogadni a kormány javaslatát a még elégséges szolgáltatásról, így a kormánytól függ, lehetővé teszi vagy megakadályozza a sztrájkot.

A szakszervezeti elnök kiemelte: Magyarországon nem egyértelmű a szociális szakma állami elismerése, a dolgozók nem kapják meg sem az anyagi, sem az erkölcsi megbecsülést.

Közölte, szerdán lesz tíz hónapja annak, hogy sziszifuszi munkával küzdenek a kormánnyal az ágazat 12 pontos követelésének teljesítéséért. Ez idő alatt megtapasztalhatták, mit ér a magyar sztrájkjog...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.