2019. november 2., szombat

AZ EGYHÁZRA AZ A PAP JELLEMZŐ, AKI AZT SEM TUDJA, KIT TEMET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2019.11.02.


Bolla Rita írt a Szalonnának egy pénzgyűjtésről. Bolla Ritáról semmit nem tudok, de a hozzászólásai és írásai alapján rokonszenvesnek tartom. Annyira, hogy egy rendkívüli jegyzet erejéig most én szeretnék hozzászólni az ő írásához.

Idézek tőle néhány sort: „Végigfutott rajtam a hideg, amikor meglett a végleges összeg. Nem csak azért, mert ezt egy barátom érte el, és nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen ember, hanem azért, mert egy másik nézőpontból tudok nézni a Magyar Katolikus Egyházra. Mostantól nem csak a Fidesz szócsövét látom benne, nem csak Kiss-Rigó Lászlót és társait, vagy azt a papot, aki azt sem tudta, hogy éppen kit temet, hanem olyan papokat, akik pillanatok alatt egy ilyen ügy mellé állnak, és azokat a hívőket, akik a lehetőségeikhez mérten adakoznak, hogy esélyt adjanak egy beteg kisfiúnak az egészséges életre.”

Kedves Bolla Rita. Majdnem úgy kezdtem, hogy nem akarom kiábrándítani, dehát ez nem lett volna igaz, mert dehogynem. Különben úgy vélem, nincs is rá szükség, egyszerűen csak fel akarom hívni a figyelmét valamire.

Nem néz másik nézőpontból, és főképp nem a katolikus egyházra. Sem a nézőpontja nem változott, sem a katolikus egyház. Lássa csak ezentúl is szócsőnek azt a szervezetet, nem lett az jobb semmivel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.