2019. november 24., vasárnap

ELHALLGATTATNI, MEGFÉLEMLÍTENI A PAPOKAT ÉS LELKÉSZEKET?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.11.24.


Jó reggelt kívánok! Mindenki maradjon a helyén, lehetőleg az ágyban. Persze egyáltalán nem kötelező (nem vagyok én a Fidesz, hogy megmondjam, kinek mi a jó), de ha tehetném, én biztosan ott maradnék. Az igaz, hogy nem fogom ágyba vinni a kávét, viszont. Arra gondoltam, hogy a vasárnapra való tekintettel megpróbálom viccesebbre venni a figurát. De rájöttem, hogy ez ma se nagyon fog sikerülni, pedig az egyre gyakrabban önmaga elcseszett paródiájába forduló közélet eseményei ezt akár indokolhatnák is. Nézzük az elcseszett paródia néhány bizonyítékát, random módon egymás után pakolva.

A Fidesz kedvenc szélsőjobbos pártja, vagyis alighanem a hasznos idióta szerepét eljátszó fiókszervezete, amelyik ez idő tájt a szabad sajtót vegzálja és jelentgeti felfele egy nemzeti jelentőségűnek beállított könnyűzenei produkció kapcsán, a magyar nép elleni uszítást emlegetve, tegnap a mindenhez is értés jegyében bejelentette, hogy 17 évben állapítaná meg a tankötelezettség korhatárát.

"A tankötelezettségről folytatott álvita helyett érdemi megoldásra van szükség az oktatásban a lemorzsolódás visszaszorítása és a felzárkóztatás hatékonnyá tétele érdekében. Ugyanis a Fidesz által bevezetett 16, illetve a szocialisták által preferált 18 éves korig tartó tankötelezettség sem csökkentette a lemorzsolódást az oktatásban." (Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese)

Tehát ahol sem a 16, sem a 18 nem jött be, ott a 17 be fog jönni, és akkor megoldódnak a Fidesz által szétvert oktatási rendszer problémái. Szerintem sem érdemes álvitákat folytatni, a hasunkra kell csapni és számokat mondani, lehetőleg olyan számokat, amelyekkel még senki nem kísérletezett, és reménykedni abban, hogy bejön. Ez pont így működik. Ezért is lenne kurvajó, ha Dúró pártja is a húsosfazék közelébe kerülne végre. Érdekes, hogy a november 30-ára bejelentett pedagógussztrájk egyéb követeléseiről (értékálló béremelés, túlmunka csökkentése, stb.) nem volt mondanivalója a politikus asszonyságnak, és nem kelt ki magából, amiért a kormány gyomorforgató sorosozással bagatellizálja és trollkodja szét az oktatást érintő súlyos kérdéseket, ellenben jól odamondott az ellenzéknek. Már többször elmélkedtem azon, hogy akkor jön el a szép, boldog idő, amikor ezek a Fidesszel együtt fognak kormányozni. Akkor majd tényleg lehúzhatjuk magunkat a toaletten.

Egyelőre viszont még csak ott tartunk – ahogy tegnap bátorkodtam felhívni rá a figyelmet -, hogy a felcsúti nagyember úri kedvéhez fércelik a törvényeket (ha nincs kedve beszámolni a brüsszeli harcairól az országgyűlésnek, akkor nem számol be, és hogy ne lehessen ezért még hányást sem tenni a szemére, eltörlik a vonatkozó előírást) majd amikor erről a sajtó beszámol, a Fidesz egy emberként védi a gazda szakadt mundérját és rongyosra forgatott köpönyegét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.