2019. november 11., hétfő

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.11.11.


...Orbán Viktor is csak annyit közölt ekkor, hogy előbb a győrieknek kell véleményt mondaniuk, ők majd csak a szavazás másnapján teszik meg. (Akkor nem tették meg, csak az egykori olimpikon távozása után, azt hirdetve, hogy a Fidesz erkölcseivel nem összeegyeztethető, amit Borkai tett.)

Azóta jobbára csend vette körül az ügyet, már, ami a Fidesz, vagy épp a kereszténydemokratákat illeti. Semjén Zsolttól például semmit nem hallottam; ez nyilván nem az ő vadászterülete. A kormánypártok kivárták, amíg túljutnak az alakuló ülésen Győrben, Borkaiból hivatalosan polgármester lesz, majd sietve lemond, ahogy arról – eléggé egyértelműen – megegyeztek a háttérben. És ezzel azonnal elérkezettnek éreztek a pillanatot arra, hogy kihirdessék erkölcsi fölényüket: lám ők száműzik mindazokat, akik megsértik az erkölcsöt, és ezt maga az elkövető is tudja. Szemben azokkal, akik hasonló módon szexuálisbűnbe estek, mégis ottmaradtak a helyükön.

Az adriai botrány győri fejezetéről már szó sem esik, mintha a pornográfiát nem kísérte, vagy előzte volna meg néhány korrupciós ügylet is. Nem beszélnek róla, nem is vizsgálja senki, hogy a könnyűvérű lányok milyen módon, kinek a közvetítésével jutottak uniós pénzekhez, milyen összefonódások, pénzügy tranzakciók fűződnek, fűződhetnek Borkai nevéhez. Kövér már ott tart, hogy kifejezetten piedesztálra emeli a volt olimpiai bajnokot, azt hangsúlyozván, hogy mögötte valódi teljesítmény áll. Mintha az 1988-as lólengésnek bármi köze lenne ahhoz, hogy miként kezelte a közpénzt 2010 után, hogy belenyúlt-e a közös kasszába vagy sem, hogy csalárd módon értékesítették-e az Audi-földeket vagy sem. Ellenkezőleg: a Fidesz és Kövér már ott tartanak, hogy ők ítélkeznek mások felett. És ebben az akcióban hű társra leltek az ugyancsak közpénzből fenntartott médiájukban; a Kossuth Rádiónak például eszébe sem jut, hogy megszólaltassa azokat, akiket ott a fideszesek gátlástalanul gyaláznak.

Szerencsére október 13-án bebizonyosodott, hogy a hatalmas média-fölény nem mindenható, és most november 10-én az is, hogy az emberek egyre inkább átlátnak a hazugságokon. Orbán fejéről folyamatosan csúszik le a korona, és ha lesz kitartás, és persze marad összetartás az ellenzékben, akkor a most még félhomályban lévő korrupciós ügyek fényre hozatalával, végképp le is fog esni. Legkésőbb 2022-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.