2019. november 11., hétfő

HORN GYULA FIA KEMÉNYEN BESZÓL KÖVÉR LÁSZLÓNAK

INDEX
Szerző: MUNK VIKTÓRIA
2019.11.11.


Kövér László az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádióban vasárnap hosszan beszélt a Borkai-ügyről, pontosabban arról, hogy szerinte Borkai Zsolt szexbotrányos bűne kismiska ahhoz képest, amiket Gyurcsány Ferenc és Horn Gyula tett a magyarok ellen. A korábbi miniszterelnököket le is hazaárulózta Kövér, elsősorban Gyurcsány Ferencet ekézte, Kövér szerint ő a magyar politikai élet legalja.

Horn Gyulával kapcsolatban azt mondta például az MTI tudósítása szerint, hogy nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen "egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót" jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe. A házelnök Horn Gyulát azonban "egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak" nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit "egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak" titulált.

Horn Gyula fia, dr. Horn Gyula az Indexnek küldött reakciójában kemény hangon bírálta a házelnököt.

Szerinte "a választási kudarc nyilvánvalóan Kövér házelnök úr fejébe szállt, s ennek lehet betudható, hogy különösen ízléstelen módon a berlini fal leomlásának 30. évfordulójának környékére időzítette Édesapám „hazaárulónak” bélyegzését. Köztudomású ugyanis, hogy Édesapám kulcsszerepet játszott a keletnémet menekültek kiengedésében, ami elindította azt a történelmi eseménysort, amelynek végpontját most ünnepeljük. Szerencsésebb tájakon az éppen kormányon levők elismeri az ellentétes politikai oldal történelmi érdemeit is, nálunk sajnos ehelyett a lejáratás és a történelem átírása dívik.”

Dr. Horn Gyula azzal vádolta az Indexnek küldött levelében Kövér Lászlót, hogy a jelenlegi házelnök egykor MSZMP-tag volt. A Parlament oldalán nyilvánosan hozzáférhető önéletrajza szerint viszont Kövér nagyapja volt az MSZMP tagja, maga a házelnök csak az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában dolgozott tudományos segédmunkatársként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.