2019. november 11., hétfő

ÖRÜLT POLITIKUSOKNAK DILIHÁZBAN A HELYE. MINIMUM

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.11.10.


...A tehetetlen, beszari Fidesz-ripacsot csak a gyűlölet, a közönségesség jellemzi. Ez ma a kormányzó párt eleganciától, intelligenciától mentes szónoka, akinek az ellenfele ellenség lett, de nem tud vele mit kezdeni. Hát válogatott jelzőkkel szórja rá saját házmesteri alpáriságát.

A 21. század Magyarországán, hát még hogy köztársaság lennénk, mindig nagyon nehezen írom le a fasiszta, fasizálódik szavakat. De már régóta azon gondolkodom, hogy ennek az Orbán-kövér őrületnek mi lehet a következő lépése. Ha nem vagyunk nagyon észnél. Hová gyűjtik be az ellenfeleket ezek a barmok; mikor zárják tömegével börtönbe a politikai ellenfeleket. Mikor rángatnak ki bárkit az ágyából? Mint tette azt Orbán új példaképe, a török elnök. Mert a migránsoktól megmentő Erdogánról egy kurva szóval nem mondta el a magyar embereknek a Nagy Vezér, hogy

- egy ellene szervezett és elbukott katonai puccs – nemzetközi jogászok és politológusok szerint önpuccs volt, alkalom a tisztogatásra – után felfüggesztette Törökországban az emberi jogok európai egyezményét;
- 4-ről 30 napra emelték azt az időszakot, amíg vádemelés nélkül őrizetben lehet tartani a letartóztatottakat;
- A puccskísérlet másnapján leváltottak 2700 bírót, a török hatóságok néhány napon belül a letartóztatott több mint 6000 katona és rendőr mellett több tízezer tanárt is elbocsátottak vagy őrizetbe vettek;
- felszámoltak 1200 egyesületet, betiltottak 19 szakszervezetet, bezárattak 15 egyetemet és 35 orvosi intézményt;
- Erdogan kormánya 131 médiumot záratott be, köztük gyermekcsatornát is.
letartóztatták azokat, akik az interneten hozzászólásaikban megsértették az ország vezetőit,
2016. július 15. és 2017. április eleje között 113 260 embert vettek őrizetbe az országban „a puccskísérlet miatt”. (Forrás: Wikipédia)

…és 2018 július 9-én egy csalással megtartott választás után beiktatták Törökország új elnökét, Recep Tayyip Erdogant, ezzel hivatalossá téve az elnöki rendszert. A miniszterelnöki pozíció beolvadt a köztársasági elnök jogkörébe. Az elnök az ország államfője és kormányfője, bármikor feloszlathatja a parlamentet, nemhivatalosan az elnök Törökországban “teljhatalommal” rendelkezik. Mi ez, ha nem nyíltan félfasiszta rendszer.

…öl is. Ártatlan kurd civileket, köztük gyerekeket. És ez az ember Budapesten grasszál Orbán Viktor vendégeként, példaképeként félrevezetve a magyar embereket azzal a kurva menekültüggyel, amitől majd ez az új barát, a török diktátor védi meg Magyarországot is.

Itt tartunk most: sodródunk az erdogáni-orbáni összefonódásban a kisbetűs kövér fasiszta retorikájával a brutális embertelenségbe. Megjegyezném: ezer, tízezer, százezer Gyurcsányt egy kövérért cserébe! Amúgy pedig ajánlanám, hogy ezeket a kövér féléket törvényileg vessék pszichiáteri vizsgálat alá. Őrülteknek minimum diliházban van a helye.

Állítsátok meg Arturo Uit! Der aufhaltsame Aufstieg des Arturo Ui

Állítsuk meg! Időben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.