2019. december 7., szombat

MEGSZÓLALT. LÉVAI ANIKÓ A MEGMONDHATÓJA, HOGY A FÖLD NAGY KINCS. VAJON EGÉSZEN KONKRÉTAN MENNYIRE GONDOLT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.12.06.


...Megszólalt Orbán Viktor felesége. Végre. Már nagyon vártuk. Arra gondoltam, hogy mostanában annyi, de annyi politikusnő mondja az okosságait, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Orbán Viktor felesége pedig nagyon okos nő, csak igen hallgatag mostanában. Nem villog nagyon férje mellett, csak csendben teszi a dolgát kedves feleségként meg anyaként. Azért néha szeretnénk tudni, hogy Lévai Anikó mit is gondol a világról, az orbáni világról. Ne maradjon családi titok. Éppen olyan közügy és éppen olyan kíváncsian várjuk, mint az Orbánt. Hátha tud valamilyen számunkra is használható, érdekes dolgot mondani.

Tudott. A Konyha szerkesztőbizottságának elnöke a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség A piac konyhája című székesfehérvári konferenciáján szólalt meg a nemzet ritkán látott, hallott Anikójaként. A fenntarthatóság és a klímaváltozás jegyében rendezett eseményen azt mondta,

kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében.

A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon. Egy-egy étterem színvonalának alfája és omegája az alapanyagok minősége – mondta, és megjegyezte: míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők.

A föld. Van akinek csak ideiglenesen jut belőle, amikor az aluljáróban, a parkban lépeget hajléktalanként. Nyilván nem rájuk gondolt a magát csak egyszerű háziasszonynak nevező Lévai. A föld. Van, akinek jut néhány négyzetméter is belőle, azon a háza, viskója, ahogy tetszik. Rájuk sem gondolhatott Orbán felesége. A föld. Vannak, akik kényszerből vagy hobbiból zöldségeket termelnek a kis kertjükben, nem igazán a nagy gasztronómiai élvezetekért, hanem azért, hogy legyen egy kis paradicsom, répa, káposzta, paprika a család asztalán. Kiegészítendő a rohadt magas fizetéseket. Például a túlélés zálogaként.

A föld. Abban is igen jó a Fidesz, úgy osztották ki agyba-főbe a csókosoknak a hektárokat, mint Zsuzsi a születésnapi tortáját. Jócskán kaptak belőle azok is, akik életükben még kaszát sem láttak. Föld lett, aztán a magyar jobbágyok művelik nekik. Akiktől pedig elvették, beledöglöttek, mert az életüket vették el tőlük.

Rohadt rosszul szólt a kedves Lévai Anikó. Az lehet, hogy szakácskönyvébe remek recepteket írt bele, de az nyilván kimaradt belőle, hogy kedves férje meg a férje klánja milyen recept szerint jutottak a magyar föld nem kis darabjához. Az a szakácskönyvekben nem szokott szerepelni, hogy végy egy adag korrupciót, adjál hozzá sok-sok rokont, barátot, ismerőst, még néhány milliárd közpénzt, és máris kész a kincs...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.