2019. december 7., szombat

A KÖVETKEZŐ KÉT ÉVBEN ELŐKÉSZÍTIK, HOGY ORBÁN ELNÖK LEGYEN

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.12.07.


„Mosolygok azokon, akik azt gondolják, hogy Orbán majd elmegy magától, mondjuk tíz év múlva. Orbán sose fog elmenni, ha csak el nem zavarják, vagy egyébként az élet ezt nem rendezi el. Mert ennek a rendszernek ez a természete. Az önkényuralom, tudod, az olyan, hogy nincs visszafordulási lehetőség” – mondta Csintalan Sándor a Hírklikknek. Aztán azt is mondta, hogy „az igazi atombomba pont az volt, hogy Simicska felmondta azt a politikai alkut, amiben együttműködött Orbánnal. Hogy ez nem volt elég? Hát nem. Még ma is vannak olyanok, akik azt állítják: 2018-ban Simicska akadályozta meg, hogy legyen kormányváltás. Ez egy vicc.”

- Az előbb, még mielőtt elkezdtük volna az interjút, azt mondtad nekem, hogy ifjú kommunista voltál valamikor. Most mi vagy?

- Csintalan Sanyi.

- Ez politikailag értelmezhető?

- Szerintem igen. Persze tudom, hogy nagyképűen hangzik, de igen. És én személy szerint is így élem meg. Belülről így élem meg. A Ratkó-generációnak vagyok a tagja, 65 elmúltam. 1982-ben léptem be a KISZ Központi Bizottságának székházába, ott kezdtem a politikai pályafutásomat, bár előtte főiskolai KISZ-titkár is voltam. Sok minden megtörtént velem, velünk, sok mindennek lehettem a részese. Ami itt Kelet-Európában és Magyarországon történt, az nem valamiféle tankönyvi módon történt. Például, hogy egy vértelen rendszerváltásban vehettünk részt, márpedig ilyenre a történelemben se nagyon volt példa; egy ekkora felfordulás nem szokott vér nélkül lezajlani. Mellesleg erre igazán büszke lehetne Európa, meg Magyarország, meg persze a polgárok… De azért mondtam neked azt, hogy Csintalan Sanyi vagyok, mert számomra mindig nagyon fontos volt, hogy személyes válaszaim legyenek. Nem volt hajlandó soha elfogadni a divatos, vagy mainstream válaszokat, mindig maradt bennem egy csomó kérdés. Talán ebből is fakadt, hogy 1990 után, leszámítva azt a két évet, amikor alelnök voltam az MSZP-ben, a politika sűrűjében mozogva rendre szakítottam az aktuális hatalommal; először az MSZP-vel, később pedig a Fidesszel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.