2020. január 21., kedd

A GYŐRI ELLENZÉK VAKON REPÜL, DE ÍGY IS AZT HISZI, HOGY NYERHET

HVG ONLINE
Szerzők: WINDISCH JUDIT, KAUFMANN BALÁZS
2020.01.21.


Vasárnap kiderül, hogy Borkai Zsolt szexbotránya nélkül mire megy az ellenzék Győrben, mindenesetre érzésre már nem az esélytelenek nyugalmával indulnak. Bárki is jön, az egy nagyon nagy többségben lévő fideszes képviselő-testületet örököl. Orbán Viktor egyelőre nem ment Győrbe Dézsi Csaba András mellett kampányolni, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely viszont csütörtökön érkezik Pollreisz Balázst támogatni. Helyszíni riport Győrből, a kampányfinisről.

Mindent belead a Fidesz Győrben: több száz aktivista járja a várost, kis túlzással minden sarkon belefutni egy óriásplakátjukba vagy citylight poszterükbe, miközben az öt nem fideszes polgármesterjelölt az önkormányzat által kirakott, 80 darab hirdetőtáblán osztozik. (Őszhöz képest plusz két polgármesterjelölt érkezett: egy Mi Hazánk-os és egy független.)

Az egymásra plakátolásban is verseny van az ellenzéki jelöltek között

– mondja a hvg.hu-nak Pollreisz Balázs MSZP-s politikus, összellenzéki polgármesterjelölt. A helyhiányt a városjárás mellett kreatív módszerekkel is próbálják pótolni: hétfőn például Varga László MSZP-s országgyűlési képviselővel állt ki az utcára plakáttal a kézben, és egy kampányautó is járja a várost.

Ez egy nem várt kampány, nagyon szűk a költségvetésünk. A pártok finanszírozzák, de én is beleteszem a megtakarításom

– mondja, de az összeget még nagyságrendileg sem árulja el. A saját esélyeiről, azt állítja, csak megérzései vannak, a fideszes kampányaktivitásból azonban arra következtet, hogy a kormánypárt – velük ellentétben – méréseket is végez, és pánikol...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.