2020. január 8., szerda

FLECK: A BÍRÁK MEGFÉLEMLÍTÉSE A FIDESZ POLITIKAI STRATÉGIÁJÁNAK RÉSZE!

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.01.08. 


„A politika nálunk késztetést érez, hogy egy neki nem tetsző bírósági döntés után, közvetlenül beavatkozzon az igazságszolgáltatás folyamatába” – nyilatkozta a Hírklikknek Fleck Zoltán. A jogszociológus elsősorban a közelmúltban elkövetett szörnyű gyerekgyilkosságot említette, amely után a kormány azonnal szigorítani akarja a büntetési tételeket, amelyektől elsősorban a politikai népszerűség javulását várja.

A kormány szívesen beavatkozik olyan esetek megítélésébe, amikor a bírósági döntés politikai szereplőket is érinthet, mint például a Szeviép-ügy. A kormánypárti sajtó a közelmúltban azt sulykolta, hogy a szegedi cég vezetői csődbüntettet követtek el, amire viszont a bíróság másodfokon nem talált bizonyítékot, ezért a vezetőket felmentette. Ezek után, még a Miniszterelnökséget vezető miniszter is beállt a kormánysajtó széles kórusába, és összeférhetetlenségről szónokolt. Büntetőeljárást követelve, kérte a felelősségre vonást.

Az ügy politikai jellegét nehéz lenne vitatni, mert a Szeviép-szereplői kapcsolatban állhattak Botka László polgármesterrel, aki azonban már korábban cáfolta a bírósággal való összeférhetetlenségét. Ennek ellenére, a Szeviép-ügy főszereplőinek felmentése után, a Szegedi Törvényszék büntetőkollégium-vezető helyettesével szemben fegyelmi eljárást indított a Szegedi Törvényszék elnöke. A vizsgálatot a Handó Tünde helyébe lépő Senyei Barna, az OBH új elnöke rendelte el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.