2020. február 6., csütörtök

140 MILLIÁRDBÓL FESTENE KÓRHÁZAKAT A KORMÁNY – ADÓSSÁGRENDEZÉS HELYETT ÚJBÓL LÁTSZATINTÉZKEDÉSEK

MÉRCE
Szerző: VARGA ZSÓFIA
2020.02.06.


Az év első kormányinfóján jelentette be Orbán Viktor, hogy minden „3 évnél régebben felújított kórházban minden várótermet és szociális helyiséget fel kell újítani”, és hogy a kormány addig nem ad a kórházaknak fejlesztési pénzt, amíg nem újulnak meg a kórházi kórtermek és várótermek. Valójában azonban a kórházak problémáit nem lehet némi festéssel megoldani, írja a Portfolio, és a képet árnyalja az, hogy a felújítási munkálatok elszívják a rendelkezésre álló forrásokat.

A kormány ugyanis Orbán bejelentése nyomán arra kérte Kásler Miklós emberi erőforrások minisztert, hogy 2020-ban aszerint csoportosítsa át a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat, hogy első helyre kerüljön a kórházi várók, kórtermek és a kapcsolódó szociális helyiségek felújítása. A jelenlegi álláspont szerint amíg ezek a beruházások nem történnek meg, addig a kormány más fejlesztéseket sem tud támogatni.
Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön kormányinfón jelentette be, hogy az Emmi felmérése szerint 140 milliárd forintba fognak kerülni a miniszterelnök által feladatként megjelölt felújítási munkálatok. Ezekre azonban nem lesz központi beszerzés, így a fejlújítást a kórházaknak külön, egyenként kéne intézniük, így az is kérdéses, hogy az Emmi hogyan jutott erre az összegre.
Arra a kérdésre, hogy valóban felülírja-e az eszközbeszerzést és a többi fejlesztést a várótermek felújítása, Gulyás csütörtökön elmondta:
Várjuk ki a végét.
Például elmondta, hogy ez azért nem zárja ki az eszközbeszerzést, mert „vannak gépek, melyeket több évig kell fizetni”...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.