2020. március 16., hétfő

ORBÁN MÉG MINDIG AZT HISZI, A VÍRUS ÁLLAMPOLGÁRSÁG ALAPJÁN VÁLOGAT - AZ ÚJSÁGBÓL OLVASSÁK KI, HOGY MÁSHOL MIT CSINÁLNAK, ÉS AZOKAT GYORSAN BEVEZETIK - FEJETLENSÉG ÉS TOTÁLIS ALKALMATLANSÁG KEVEREDIK A HAZUDOZÁSSAL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.16.Orbán bejelentette, hogy lezárják a magyar határt, és hozzátette, hogy csak magyar állampolgárok mehetnek be az országba. Magyar állampolgárokat nyilván nem lehet kizárni az országból, de ha ehhez nem teszi hozzá, hogy állampolgárságtól függetlenül minden határon belépőt meghatározott ideig elkülönítenek és megfigyelés alatt tartanak, akkor ez azt jelenti, hogy magyar állampolgárok minden további nélkül bevihetik a koronavírust az országba, és terjeszthetik, amíg le nem kapcsolja őket a betegség. Mert ha valaki magyar állampolgár, akkor neki állampolgári joga, hogy vírushordozó legyen.

Orbán xenofób, nacionalista gondolkodására jellemző, és a bejelentés ösztönösen is arra épül, hogy a propagandán élő magyarok többsége is azt gondolja, hogy ha csak magyar állampolgárok jöhetnek be, akkor biztonságban vannak, mert magyarok nem hozhatják be a vírust. Egyrészt, mert a magyarok rendes emberek, olyanok, mint mi, és nem olyanok, mint a migránsok, akik ránézésre is terjesztenek minden kórt, másrészt a magyar emberen nem fog a koronavírus. Ha megkérdeznék a magyarokat, mit gondolnak erről, tízből kilenc azt mondaná, ha csak magyarok jöhetnek be, akkor nem jön be vírus.

A Facebookon látható volt annak a kamionsofőrnek a videója, akinek a magyar határon a magyar rendőrök javasolták, hogyan játssza ki az ellenőrzést, és ne mondja meg, hogy járt Olaszországban. Orbánt a propagandagépezet jelenlétében megvizsgálták a repülőtéren, megmérték a lázát (Orbánnak már régen nem a lázát kellene vizsgálni), még azt is eljátszották, hogy ezt mindenkivel megteszik, miközben senkit nem vizsgáltak meg a repülőtereken rajta kívül. Nem mintha a lázmérés alkalmas lenne a fertőző vírushordozók kiszűrésére a két-három hetes lappangási idő miatt, mialatt a vírus már terjed.

A hétköznapi valóságnak semmi köze ahhoz, amiről Orbán a nyilvánosságban beszél. Nem igaz, hogy van elég védőfelszerelés, nem igaz, hogy elég pénzt nyomtak be az egészségügybe. Hazugság, hogy megfelelő számú tesztet végeznek, mert nyilvánvalóan fertőzött betegeket sem tesztelnek meg. Az pedig kifejezetten röhejes, hogy Magyarországon egyetlen helyen, Budapesten végeznek teszteket a Szent László Kórházban, azt is csak olyan esetben, amikor minden lehetséges együttható egyidejűleg jelen van. Kivéve Pintér Sándor belügyminisztert...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.