2020. március 14., szombat

A SZAKADÉK SZÉLÉRŐL RÁNTOTTA VISSZA ORBÁNT SAJÁT FRAKCIÓJA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2020.03.14.


Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe. Ugyanakkor egy váratlan helyről érkező kritika megóvta pártunk és kormányunk vezetőjét attól, hogy totális idiótát csináljon magából.

Igazán éles helyzetekben mutatkoznak meg a jó vezetői erények. Orbán Viktor számára azonban elúszni látszik a lehetőség, hogy az ország polgárai előtt megfontolt és bölcs miniszterelnök képét mutassa a mostani válságos pillanatokban. Az egyetemek működésének felfüggesztése után (amit távoktatásként próbáltak eladni a kommunikációban) ugyanis egyre többen kezdték követelni a közép- és általános iskolák bezárását is, ami valljuk meg, elég logikus lépés lett volna már napokkal korábban is.

Orbánnak tehát választania kellett: Vagy tovább gyengíti a gazdaság esélyeit a járvány hatásai miatt, vagy erős kockázati tényezőként továbbra is úgy tesz, mintha az iskolák dolgozói és tanulói nem lennének kitéve a fertőzésveszélynek. A kormányfő jól tudja, hogy egy megreccsenő gazdaság komoly veszélyt jelent a Nemzeti Együttműködés Rendszerére, hiszen az állami szektorban komoly zavarok jöhetnek, ugyanakkor a magánszektorban milliárdokat kereső oligarchái is rosszul járhatnak egy nagy visszaeséssel.

A pragmatizmusáról híres Orbán a nagy külső- és belső nyomás ellenére úgy döntött, inkább a gazdaságot próbálja óvni, mint csökkenteni az egészségügyi kockázatokat a lakosság körében. Ha ugyanis bezáratja az iskolákat, a dolgozók jelentős hányada kénytelen lesz otthon maradni a gyermekei miatt. Ez a tovább gyűrűző hatás már nem csupán a beszállítói hálózatok akadozása miatt szolgáltatja ki a gazdaságot a járványnak, hanem egyszerűen nem lesznek elegendően azok, akik fenn tudják tartani a termelést a hazai üzemekben, gyárakban, vállalkozásokban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.