2020. március 14., szombat

EU-S PÉNZBŐL DIVATOZTAK A NÓGRÁDI POLGÁRMESTERNŐK, KOCSIS ISTVÁN BÖRTÖNBE VONULT

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.03.14.



Varsányban megalakult a Nógrádi Polgármester Asszonyok Közössége, hogy rendszeres találkozókon beszéljenek meg témákat, amelyek foglalkoztatják őket. Legelső meetingjük alkalmával egy divattanácsadó véleményét kérték ki. Mindezt Kanyó Judit, Varsány polgármestere jelentette be Facebook-oldalán, ahol közölte, hogy Nógrád megye 131 településén 35 nőt választottak meg polgármesternek tavaly októberben. Az első találkozóra az „Esélyteremtés Nőknek Nógrádban” nevű projekt keretében került sor, ami egy 200 millió forintos európai uniós projekt.
Népszava: Kocsis István bevonult a börtönbe, de bejött a számítása

A több mint tízmilliárdot sikkasztó egykori MVM-vezér, Kocsis István megkezdte öt éves büntetése letöltését a kecskeméti „luxus”-bv-intézetben. Ezzel végképp érthetővé válik, hogy – amiként azt a lap korábban feltárta – az állami MVM Magyar Villamos Művek 2005 és 2008 közötti vezérigazgatója miért költözött a jogerős ítélet novemberi kihirdetése után a gyerekei nevén lévő leányfalui „palotából” egy 33 négyzetméteres kecskeméti panelgarzonba: a szabadságvesztést lehetőleg az elítélt lakcíméhez legközelebb eső intézetben hajtják végre. A kecskeméti börtön pedig inkább szanatúriumhoz hasonlít: a foglyokat egyágyas, jól felszerelt szobák várják, a többség napközben külső helyszínen dolgozik, a kantinban menüből választhatnak, szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, társasjátékokkal, biliárdozással, sportolással – akár teniszezéssel –, angoltanulással, kertészkedéssel vagy a könyvtárban tölthetik; nyáron napozhatnak, egy év után hétvégente hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig nyomkövetővel akár otthon tölthetik.

Mérce: Az Origo főszerkesztője nem tudja, ki írta, és ki döntött a Donáth Annát lejárató cikkük megjelenéséről

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője becsületsértés miatt indított pert az Origo és a Ripost ellen, miután az Origo tavaly nyáron „Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után” című cikkében azzal gyanúsította meg a politikust, hogy rátámadt egy fiatalkorú diáklányra, és szexuális ajánlatot tett neki. Az Origo főszerkesztője, Gábor László tanúként való kihallgatása során arról vallott, hogy nem tudja megmondani, ki írta a Donáthot lejárató cikket, sem pedig azt, hogy ki döntött annak nyilvánosságra hozataláról. Nem vicc.

24.hu: Láng Zsolt papíron akkor is dolgozott, amikor Lyonban nézte a magyar-portugál meccset

A Fidesz korábbi II. kerületi polgármestere az őszi választási veresége után magas számlát nyújtott be a ki nem vett szabadságaiért. Láng Zsolt nyilatkozata szerint hivatali ideje alatt 154 szabadnapot dolgozott le, ezért a 3 milliós végkielégítése mellé bruttó 7,3 millió forint kifizetését kérte szabadságmegváltás címén. Ezzel ő lett a távozó fővárosi polgármesterek között a rekorder. Láng Zsolt azonban papíron akkor is dolgozott, amikor 2016-ban a futball Európa-bajnokságon tartózkodott Franciaországban.

Szabad Pécs: “Vírus”: Komló fideszes polgármestere nem tétlenkedett, azonnal “élt” vadonatúj rá ruházott jogaival

A koronavírus-járvány miatt a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, ami különleges jogrendet jelent, és az sok új, illetve magasabb döntési jogkört ad a polgármesterek kezébe. Polics József, Komló fideszes polgármestere gyorsan ki is használta a lehetőséget: lefújta a bizottsági üléseket és az ellenzéki többségű képviselőtestület ülését is, majd egyedül fogadta el a város költségvetését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.