2020. március 1., vasárnap

HORN GÁBOR: TARLÓS BRUTÁLIS TORZÓKAT HAGYOTT MAGA UTÁN

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.03.01.


A budapesti metró fantomja betette a lábát az új főpolgármester ajtórésébe is, miután a közgyűlés legutóbbi ülésén döntött a szerelvények klimatizálásáról, illetve annak – technikai okok miatt megörökölt – átmeneti elmaradásáról, amit Karácsony nyakába akarnak varrni, amint a színházak helyzetét és apránként bármi mást. Mindennek apropóján kérdeztük Horn Gábort, hogy a jelenlegi csapdahelyzet mennyiben emlékeztet a Demszky ellen irányult kormányzsarolásra és van-e esély kikerülni belőle.

Mint politológust és jelen esetben mint Demszky Gábor hajdani „kollégáját” is kérdezem, hogy az új főpolgármester ellen irányuló egyértelműen durva letámadási és lejáratási szándékot miként értékeli, felfedezhető-e párhuzam a kormány mostani lépései és a Demszky-éra alatt tomboló agresszív fideszes fővárosi politizálás között?

Érdekes a párhuzam, de nem alaptalan. Talán meglepő a válasz, de Demszky legsikeresebb időszaka éppen az az 1998-2002 közötti időszak, amikor a Fidesz volt kormányon és a legmagabiztosabb győzelme ennek végén, 2002-ben volt. A Fidesz akkori politizálása a fővárossal szemben nagymértékben hozzájárult a 2002-es bukásukhoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.