2020. március 1., vasárnap

KÁSLER BESZÉLJEN INKÁBB A TÍZPARANCSOLATRÓL

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.03.01.


Sose gondoltam volna, hogy egy ilyen mondatot leírok egy szakmailag nagyra értékelt orvosról, most mégis meg kell tennem. Kásler Miklós, amióta emberminiszter lett, mintha megfeledkezett volna két dologról: az emberről és a szakmájáról. Megszólalásai inkább szolgálják Orbán Viktort és rendszerét, mintsem az egészségügyet, vagy bármelyik rábízott területet. Már minisztersége elején remekelt, amikor a Tízparancsolatot hozta szóba. Szerinte az, aki a szerint él, elkerülheti a betegségeket is, túl azon, hogy az a világ legtökéletesebb törvénykönyve.

Kásler vasárnap reggel az állami rádió vendége volt, és büszkén jelentette: a visegrádi országokban nincs új koronavírussal fertőzött beteg. Ami ugye, az ő fogalmi körében, azt is jelentheti, hogy a visegrádi országokban betartják a Tízparancsolatot, ezért aztán sokkal ellenállóbbak, mint a V4-eken kívüli nemzetek.

Félreértés ne essék: igazán nem akarom elviccelni a világjárványt, legfeljebb azon tűnődöm, hogy egy olyan magas kvalitású ember, mint a miniszter, milyen megfontolások alapján jut el ekkora butaságokig. Vagy: miért nézi az embereket ilyen ostobának, akik ne tudnák, hogy a vírus nem országcsoportok és legfőképpen nem politikai alapon tájékozódik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.