2020. március 6., péntek

KORONAVÍRUS LOS ANGELESTŐL LONDONON ÁT BUDAPESTIG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: HATÁRÁTKELŐ
2020.03.06.


Hogyan reagálnak az emberek a járványra az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Magyarországon? Mik a különbségek és a hasonlóságok? Hogyan dolgozza fel és tálalja a híreket a sajtó?

Természetesen mindhárom országban vezető hír a koronavírus, mindenki próbál mindent megírni, elsőként tálalni, ami néha kicsit mintha sok is lenne már. A Los Angeles megyében kihirdetett egészségügyi szükségállapot nem útzárakat, katonákat jelent, hanem azt, hogy jobban figyelnek az egészségügyi intézményekben, illetve a különböző belépési pontokon (repülőtereken, kikötőkben) - mesélte a Los Angelesben élő Tamás.

„Nálam a kocsiban van egy maszk, ha olyan helyre megyek, felveszem, még akkor is, ha furcsán néznek rám ezért” – tette hozzá.

Eközben a Londonban élő Bandosz szerint a brit kormány azt kommunikálja, hogy nem kell maszkot viselni.

Természetesen az Egyesült Királyságban is abszolút nagy téma a koronavírus, „akinek labilisabb az idegállapota, az nehezebben is viseli, egy rádióműsorban éppen ezért azt javasolták, hogy nem kell egyfolytában a híreket lesni. Ha az ember jól van, akkor próbáljon meg lecsillapodni” – mondta Bandosz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.