2020. április 27., hétfő

LEROMBOLTAK EGY MŰEMLÉK ISTÁLLÓT A TITKOS ORBÁN-BIRTOKON, ÚJABB HATALMAS FÖLDALATTI OBJEKTUMOT ÉPÍTENEK A HELYÉRE

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2020.04.27.


Az eddigi, talán legjelentősebb átalakítást rögzítette az Orbán-család Felcsút-Hatvanpusztai titkos birtokán Hadházy Ákos független képviselő, aki kisgépével ismét a helyszín fölé repült és lefotózta az építkezést. Teljesen lerombolták ugyanis az egykor József főherceg itteni birtokainak központjaként szolgáló, műemléki védettségű épületegyüttes négy főépületének egyikét, a méretre legnagyobb egyik istállót. Az építkezés éppen ott tart, hogy jól látszik: a többszáz négyzetméteres, jókora épület alá több méter mély föld alatti rész épül. 

Az Orbán-rezidencia specialitásának egyre inkább az tűnik, hogy hatalmas alapterületű, néhol azon belül is többszintes földalatti pince-bunker rendszereket építenek alá, párhuzamosan a föld feletti részek újjáépítéssel felérő felújításával.

A Birtok eredetileg, majd utána hosszú ideig nagyjából úgy nézett ki, mint az alanti, 2016-ban készült gifen: a főbejárat felől nézve két lakóépülettel, mögöttük két L-alakú, istállóként és cselédszállásként funkcionáló nagyobb blokkal, amik együtt rajzolták ki a komplexum nagyjából négyzet alakját, a négyzetet középen álló kis víztoronnyal és a háttérben felsejlő raktárépülettel kiegészítve:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.