2020. június 18., csütörtök

AZT ÍRTUK, HOGY TARLÓS HAGYTA KIFOSZTANI BUDAPESTET, ÉS NEM AZT, HOGY FOGJA BE A SZÁJÁT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S.PÉTER
2020.06.18.



...Hogy Tarlós nem tudja, ki vagyok, az ő dolga. Ha nem tűnik szerénytelenségnek, erről az a véleményem, hogy ez a kijelentése nem engem minősít, hanem őt. De nem ezzel szeretnék foglalkozni, hanem azzal, hogy nem írtam olyat, amit Tarlós nekem tulajdonít. A „Tarlós már rég befejezte volna a Lánchíd felújítását” című cikkemben a többi között a következőket írtam:

Tarlós hagyta, hogy az Orbán-kormány kifossza Budapestet. Nem szólt egy szót sem a Városliget tönkre tételekor, s hallgatott akkor is, amikor kivágták a Kossuth tér fáit és elvitték Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Csöndben maradt a szégyenletes Szabadság téri emlékmű kapcsán, úgy tett, mintha neki ehhez semmi köze nem volna. Pedig, a belvárosi Szabadság tér ugyanúgy Budapesten van, mint ahogyan nemrég még Budapesten volt az elüldözött CEU nevű egyetem – ezzel kapcsolatban sem hallottuk, hogy Tarlós főpolgármester tiltakozott volna. Nem szólt akkor sem, amikor tönkre tették a Magyar Tudományos Akadémiát, és politikusnak álcázott percemberek packáztak az intézmény nemzetközi hírű tudósaival.

Mindezeket Tarlós István elfelejtette megemlíteni. Hogy néhány dolgot nehezményeztem az ő főpolgármesteri tevékenységében, és ezért írtam azt, hogy van mire szerénynek lennie. A cikkem utolsó szakasza, amelyről Tarlós István azt állította, hogy ráordítottam és azt írtam, hogy hallgasson, szó szerint így hangzik: „Csupán azért említettünk néhányat Tarlós István jócselekedetei közül, hogy érzékeltessük: a volt főpolgármester jobban tenné, ha visszavenne a nagy arcából. Ha valakinek, neki tényleg van mire szerénynek lennie.

Ez azért más, mint valakit arra „utasítani”, hogy hallgasson. Ha valakiről azt írják, hogy nem vezetője, hanem intézője volt a fővárosnak, vagy azt, hogy van mire szerénynek lennie, az lehet sértő az illetőre, de még ebben a sértett állapotában sem értelmezheti úgy, hogy én őt, vagy bárki mást elhallgattatnám. Amennyiben Tarlós Istvánnak a jövőben is megmaradnának a szövegértelmezési problémái, 45 éves újságírói tapasztalatommal és tudásommal szívesen állok a rendelkezésére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.