2020. június 14., vasárnap

ÉS AKKOR DEBRECENBEN KEZDETT ÉPÜLNI A MAGYAR JÖVŐ - A HVG HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2020.06.14.


Recessziót és nagy munkanélküliséget jósol az Európai Bizottság és az OECD is; Budapesttől egyre több pénzt vennének el, Debrecennek 29 milliárd forintot adnak; kiderült, hogy a magyarokat zavarja a legkevésbé a korrupció. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Recesszió és növekvő munkanélküliség vár Magyarországra az OECD előrejelzése szerint. Alapesetben 8 százalékos recessziót vár a szervezet, jövőre pedig 4,6 százalékos növekedést. Ha a járványnak lesz második hulláma, nem ússzuk meg ennyivel, akkor idén 10 százalékos zuhanás jön, jövőre pedig csak 1,5 százalékos növekedés. A kormány úgy reagált erre: nem megalapozottak az állítások.

Az Európai Bizottság is közzétette a maga konvergenciajelentését. Ebben megerősítik a tavaszi előrejelzés számait: a GDP idén 7 százalékkal zuhanhat, jövőre pedig 6 százalékkal nőhet, vagyis 2021 végére nem ér el a gazdaságunk arra a szintre, ahol 2019-ben volt. Mint írták, annyira kitett a magyar gazdaság a nemzetközi folyamatoknak, hogy hiába voltak kevésbé szigorúak a járvány miatti korlátozások, nem ússzuk meg recesszió nélkül. A kormány pedig eddig nem nagyon pumpálja a pénzt a válságkezelésbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.