2020. június 3., szerda

MÉG MINDIG CSAK ANNYIT KERESNEK SZABOLCSBAN, MINT 10 ÉVE A FŐVÁROSBAN

MFOR.HU
Szerző: SZÉKELY SAROLTA
2020.06.03.


Mintha befagytak volna a legkeletibb megyében regisztrált átlagos nettó bérek: hiába ugyanis a növekedés, a legfrissebb adatok szerint az továbbra is a 10 évvel ezelőtti fővárosi szinten stagnál.

Hagyományosan a legalacsonyabb átlagos nettó fizetések jellemzik Magyarország legkeletibb megyéjét, Szabolcs-Szatmár-Bereget. Bár az elmúlt évek lendületes bérnövekedéséből az itt dolgozók is részesültek, a változás mértéke rendre az alacsonyabbak közé tartozott. Ez pedig azt eredményezte, hogy alig-alig sikerült az elmúlt időszakban közelebb kerülni a fővárosi fizetések szintjéhez. Sőt, még az országos átlaghoz mért elmaradás is 30 százalékon stagnál évek óta.

A Központi Statisztikai Hivatal múlt heti közlése alapján az idei első negyedévben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az átlagos nettó bér 176 445 forint volt, ami az előző év azonos időszakához mérten 9 százalékkal magasabb. Utóbbi megfelel az országos átlagnak, miközben nominálisan a differencia tovább nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében átlagosan a dolgozók majdnem 80 ezer forinttal kevesebb pénzt vihetnek haza az országos átlagnál. Egy évvel ezelőtt ez még "csak" 72 ezer forint volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.