2020. július 24., péntek

AZ ERŐSEBBEK VÁSÁROLHATJÁK FEL A MEGROGGYANT SZÁLLODÁKAT, MÉSZÁROSÉK IS KÉSZÜLNEK

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2020.07.24.



Bár arról megoszlanak a vélemények, hogy mikor és milyen mértékben, de szinte biztos, hogy hoz tulajdonosi átrendeződést a szállodaiparban és úgy általában a turizmus területén is a koronavírus-járvány. Miután a szektor jövedelemtermelő képessége látványosan visszaesett, és a kilátások is nagyon bizonytalanok, most biztosan olcsóbban lehet vásárolni, mint korábban. Ráadásul sok piaci szereplő megroppant, ami kiszolgáltatottá teheti őket a nagyobb, tőkeerős cégekkel szemben.

A nagyokban jobban bíznak, vagy bíztak

A folyamat egyáltalán nem magyar sajátosság, az idegenforgalom lényegében a világon mindenhol leállt, így mindenütt szenvednek a turisztikai szolgáltatók. A nemzetközi sajtóban már áprilisban arról cikkeztek, hogy bár rövidtávon minden szektorban, így a szállodaiparban is visszaesett a felvásárlási-összeolvadási tranzakciók száma, itt azonban akár már rövidtávon is lehet változás. Az elmúlt két-három hónap adatai pedig azt mutatják, hogy valóban felpöröghetnek az akvizíciók.

A Globaldata elemzőcég folyamatosan követi különböző szektorokban az ilyen jellegű tranzakciók számát, és a turisztika területén már május-júniusban is növekedést tapasztaltak. Korábban egy elemzőjük már előrevetítette, hogy ez lesz, mondván, a kisebb, rosszabb likviditási helyzetben lévő cégek mozgástere igencsak beszűkült...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.