2020. július 24., péntek

SÖTÉT IDŐK JÖNNEK – JELLEMEZTE TÖMÖREN POLYÁK GÁBOR AZ INDEX ELESTÉT

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.07.24.


Pénteken koradélután az Index három vezető szerkesztője és egyúttal 70 munkatárs bejelentette a felmondási szándékát. A Mérték Médiaelemző Műhely alapítóját kérdeztük arról, hogy ezt követően, még mit akarhat a kormány, hiszen minden mértékadó média nyakára rátérdepelt. Polyák Gábor nem adott megnyugtató választ – véleménye szerint a felértékelődő kisebb portálok kerülhetnek célkeresztbe.

Részt vesz a ma délutánra tervezett, Index melletti szimpátiatüntetésen?

Nem kimondottan elvi okokból hagyom ki, hanem egyszerűen azért, mert Pécsen vagyok, bár több mint különösnek vélem azt a hirtelen impulzitást, amivel rárepül egy politikai párt az Index tragédiájára s emiatt többen jelezték, hogy akkor nem mennek el.

Reggel óta, amikor az interjú időpontját megbeszéltük, máris újabb változások történtek az Indexnél – három vezető szerkesztő és a legutóbbi hírek szerint 60 munkatárs is beadta a felmondását. Ön szerint mindezek után mi a célja a kormánynak azzal a kevés megmaradt függetlennek nevezhető médiával, amit még a sarokban össze lehet seperni...?

Egyértelmű, hogy igen nagy gond van és nem csak az Indexszel. Azzal, hogy gyakorlatilag valóban felállt a teljes szerkesztőség, hát ez a vége, ebből nincs visszaút és nem látom a „B”-tervet. Nem látom, hogy ezek az újságírók hol tudnának létrehozni egy új Indexet, miből és nem látok 60 újabb újságírót, akik az Index név alatt létrehoznának egy ugyanolyan minőségű oldalt, mint amilyen eddig volt. Itt most egy hatalmas vákuum van keletkezőben.
..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.