2020. július 17., péntek

ÉLET A VÖRÖS KANADÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Juharszirup
2020.07.17.



Magyarország a súlyosan fertőzött országok közé sorolta Kanadát. Vajon hogyan telnek egy Ontarióban élő magyar család hétköznapjai? Mit lehet és mit nem, mennyire szabálykövetők a kanadaiak és az ott élők? Kiderül a Juharszirup írásából.

„Kanadai magyar ismerőseink körében futótűzként terjedt a hír, hogy Magyarország súlyosan fertőzött országnak minősítette Kanadát, azaz vörös színűek lettünk Magyarország COVID-térképén.

A felzúdulás érhető, mert Ontarióban (és egész Kanadában) a mai napig is lényeges korlátozások mellett éljük az életünket, miközben a rokonok révén az a kép alakult ki bennünk Magyarországról, hogy ott már csak minimális korlátozásokat kell betartani, lehet menni a Balatonra vagy Horvátországba és a kocsmák, mozik és bevásárlóközpontok kinyitottak.

Az ebben a témában megjelent egyik cikk szerzője leírta, hogy aktuálisan melyik országban hány aktív COVID-esetet tartottak nyilván a cikk készítésekor.

Bár az esetszám nagyban befolyásolható azzal, hogy az adott országban mennyire könnyen hozzáférhető a tesztelés, de még így is érdekes látni, hogy a sárgának és vörösnek minősített országok hogy állnak a koronavírus-helyzet kezelésével a számok tükrében.

De hagyjuk a számokat, mert ebben a bejegyzésemben inkább arról lesz szó, hogy kanadai lakosként hogyan éltük és éljük meg a fokozatos lazítást és hol tart ma Ontario és Kanada a korlátozásokkal.

Ezek alapján ítélje meg a kedves olvasó, hogy Kanadában mennyire kezelik jól vagy rosszul a járványt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.