2020. július 17., péntek

PÉNZT HOZOTT A JÚNIUS - ÉRDEMES VOLT KIVÁRNI A BEFEKTETŐKNEK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.07.17.


A befektetési alapok vagyona a hozamoknak köszönhetően nőtt júniusban. A kötvényalapok árfolyama emelkedett, miközben az állampapírpiac felemásan teljesített. Az MNB lépése is eléggé bekavart a képbe.

A kötvényalapok árfolyama júniusban jellemzően emelkedett, nyereséget hozva a befektetőknek. Az OTP Alapkezelő legfrissebb portfoliójelentése szerint a hazai állampapírok júniusban felemásan teljesítettek. Míg a hét évnél rövidebb lejáratok hozama csökkent, addig a hosszabbaké emelkedett. A hozammozgás mértéke a görbe legelején és legvégén volt a legnagyobb – a görbe elején közel 60 bázispontos volt a hozamcsökkenés, míg a 15–20 éves államkötvényhozam 53 bázisponttal emelkedett –, ezzel a hozamgörbe jelentősen meredekebbé vált.

A rövid papírok hozamának csökkenését az tette lehetővé, hogy a márciusi-áprilisi mélypontot követően tovább erősödött a befektetők kockázatvállalási hajlandósága. Ennek és az ÁKK devizakötvény-kibocsátásainak köszönhetően stabil tudott maradni a forint euróval szembeni árfolyama 350 körül, emelkedett a devizatartalék szintje, csökkent a nyomás a forintkötvény-kibocsátáson. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.