2020. július 21., kedd

JÓZSEFVÁROSI ÁLTÜNTETÉS: FARKAS FLÓRIÁN EMBERE HALLGAT

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.07.21.


Szombaton újabb fejezetéhez érkezett a Józsefváros elleni hadviselés stratégiája. Az önkormányzati média riportere által készített és a közösségi oldalukra feltöltött helyszíni tudósításból arra lehet következtetni, hogy szolnoki romákat utaztattak valakik, hogy a 8. kerületi önkormányzat előtt tiltakozzanak a kerület vezetése ellen. Pikó András polgármestert szabadsága alatt sikerült egy gyorsinterjúra utolérnünk, hogy megválaszolja a kormánymédia által előre beharangozott demonstrációval kapcsolatos kérdéseinket.

Facebook-oldalán azt írta: „Jászkisér, Monor, Szolnok – csak néhány olyan település, ahonnan a mai, a józsefvárosi Polgármesteri Hivatal elé érkező ’tüntetők’ saját elmondásuk alapján érkeztek". Miként értesült a tüntetésről?

– Az áltüntetést megelőző héten a közösségi médiában kezdték szervezni az eseményt Fidesz-közeli személyek, majd közismert propagandaoldalak (például Vadhajtások), végül maga kormánypárti média is népszerűsíteni próbálta a demonstrációt, de ez láthatóan nem igazán érdekelte a józsefvárosiakat. Amikor látták, hogy sikertelen helyben a kezdeményezés, akkor a Fidesz már előre igyekezett elhatárolódni az eseménytől egy közleményben. Nagyon elszomorít, hogy feltehetően a Fidesz ilyen szégyenletes politikai célokra, eszközként használ kiszolgáltatott, vidéken élő embereket, akiknek láthatóan fogalmuk sem volt, hogy hol vannak és mi ellen kéne tüntetni. Álhírekkel, álbotrányok keltésével és most már, úgy látszik, áltüntetésekkel is igyekeznek ellehetetleníteni a párbeszédet a kerületben, ahelyett, hogy dolgoznának a józsefvárosiakért. Ez azonban nem fog sikerülni, mert a józsefvárosiak nem vevők a botránypolitizálásra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.