2020. július 9., csütörtök

ORBÁN SZERINT A MAGYAR FÉRFI ARCHETÍPUSA A GAZDA

24.HU
Szerző: 24.hu
2020.07.09.


Nemzeti önbecsülés nem képzelhető el az agrárium nélkül – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Mindent a magyar vidék jövőjéért című könyv bemutatóján, csütörtökön Budapesten.

A kormányfő a Karmelita kolostorban tartott rendezvényen kiemelte: 2010 előtt a magyar vidék a legnagyobb vesztesek közé tartozott a forráselosztások, a fejlesztések, a beruházások és a modern szabályozás megalkotása szempontjából. Tíz éve Fazekas Sándor miniszterként arra kapott megbízást, hogy talpra állítsa a magyar vidéket. A kormányfő szerint a termőföldet megvédték, a mezőgazdaság jelentős lehetőségekhez jutott, és nincs messze az, hogy azt lehessen mondani, egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban.

Orbán kifejtette:

"a magyar férfiember archetípusa a gazda".

A vidéki ember ugyanis úgy gondolkodik, hogy van egy terület, annak van határa, világos kiterjedése, és az ottani életminőségért, rendért, a területből való megélhetésért, a dolgok menetéért ő a felelős – magyarázta. Van felelősség, de nem korlátlan, nem absztrakt, ebből a felelősségérzetből érthető meg, hogy a magyar politikának a vidék miért adott olyan sok jó vezetőt, hiszen ehhez is ugyanaz a gondolkodásmód szükséges. A kormányfő szerint helyes, hogy sokan vannak a kormányban vidékről származó emberek, mert így a vidék az életösztönével járulhat hozzá az ország vezetéséhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.