2020. július 9., csütörtök

TÉNYLEG LERAGADTUNK ITT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: HORN ANNA
2020.07.09.Arra gondolok, amit mi mindannyian, nem NER-társak teszünk tíz éve.

Cikkeket, kommenteket írunk, rosszul vagyunk a napi lenyúlásokról és hazugságokról szóló információktól, azt gondoljuk, hogy ennél már nincs lejjebb, aztán majdnem minden egyes nap szembesülünk azzal, hogy de. Van. Mindig van még lejjebb, és mi is csúszunk lefelé ezen a lejtőn.

Mert ameddig csak azon sopánkodunk, mit szerzett meg ma vagy tegnap Pénztáros Lölő, nem gondolkodunk el azon, kinél is lehetne jobb kezekben a magyar gazdaság (maradékának) kezelése.

Amíg napi témánk a trottgaty (Edgar után szabadon), a zsebre dugott kéz protokollilag – nem, bocs, bunkóilag –, valamint az, hogy mit mondott, hol köpködött és mit parancsolt a várlakó, addig nem is jut eszünkbe talán, hogy olyan személyt kellene keresnünk a helyére, aki legalább szalonképes, és nemzetközi szinten sem szégyellni való. Talán még érthetne is valamihez a taroláson és egy ország tönkretételén kívül máshoz is. Nem lenne hátrány.

Mikor saját tapasztalatból szembesülünk az egészségügy szétrohasztott állapotával, akkor morogva elmegyünk Anyunak a kórház melletti patikába megvenni a gyógyszereit. Visszatérve a kórterembe, megköszönjük az agyonhajszolt ápolóknak, hogy sikerült a véres ágynemű helyett tisztát húzniuk. Ha a környezetünkből bárkivel baj történik, jönnek a telefonálások „korábbi időpont, nem sintér sebész, ismerős” ügyben, és szépen megnyugszunk, ha ezzel elérünk valamit. A magunk és a családunk számára. A többiek is oldják meg, ahogy tudják. Wc-papírt, kaját és üdítőt majd viszünk a betegnek, megoldjuk. És ezzel tartjuk működésben a káoszt.

Ezzel pont azt fogadjuk el, amit nem lehet elfogadni. Mi is fenntartjuk a rendszert azzal, hogy „okosba”, sutyiba’ vagy akárhogyan is, de asszisztálunk ahhoz, hogy a lerohadás mellett ma az egészségügy egy mérhetetlen korrupciós intézménnyé is vált. Minden tiszteletem a sok kivételnek, akik közül személyesen is rengeteget ismerek. Ettől még a rendszer elkorhadt és reménytelen. Megreformálni már nincs mit rajta: újat kell létrehozni. Szerintem van számos, nagyon jól működő európai példa. Át kell venni azokból azt, amit képes egy valódi gazdasági és orvosi szakemberekből álló gárda megvalósítani. Akik nevét biztosan sokan ismerik, de mégsem beszélünk róluk, csak arról és azokról, akik szót sem érdemelnének, legfeljebb az általuk okozott károk miatt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.