2020. augusztus 23., vasárnap

ELSZABADULT A HAJÓÁGYÚ, ÉS EZ MÉG CSAK A KEZDET

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONICS ANDRÁS
2020.08.23.


Hitler beszéde (az ifjúsághoz), 1938:

„Mi egységes Nemzet akarunk lenni, … és fiataljaim, ti lesztek ez a Nemzet.

A jövőben nem kívánunk osztályokat és klikkeket látni, és nektek nem szabad engednetek, hogy köztetek ezek kialakuljanak. Egy nap egységes Nemzetet akarunk látni, és nektek erre kell nevelni magatokat.

Ha szeretnétek, hogy ez a nép engedelmes legyen, nektek is gyakorolni kell az engedelmességet !

Azt akarjuk, hogy ez a nép békeszerető legyen, de bátor és vitéz is. Ezért azt akarjuk, hogy békeszeretők, de ugyanannyira bátrak és vitézek legyetek.

Nem akarjuk, hogy ez a Nemzet puhává váljon, ehelyett keménynek kell lennie és nektek meg kell keményíteni magatokat, amíg fiatalok vagytok !

Meg kell tanulnotok elfogadni a nélkülözést anélkül, hogy valaha is megtörnétek !”

És így folytatja:

„És amikor már semmi nem marad belőlünk, nektek kell feltartani a lobogót, melyet valaha mi ragadtunk ki a semmiből.

És én tudom, hogy ez nem lehet másként, mert hús vagytok a húsunkból, vér a vérünkből, és a ti fiatal lelketekben ugyanaz a szellemiség lángol, mint ami a mi lelkünket uralja. Ti nem lehettek más, mint egyek velünk!

És mi tudjuk, hogy Németország előttünk!

Bennünk Németország menetel!

És mögöttünk Németország minket követ!”

Orbán beszéde, 2020:

„Ma még kevesen tudják, hogy milyen fontos szerep vár Önökre az önbecsülését éppen visszanyerő, a trianoni száz év fogságából éppen kitörő, a régi nagyság ízére és ösvényére éppen rátaláló, a kishitűség és megalázkodás nyomorúságos gúnyáját éppen ledobó Magyarország jövőjének alakításában. Nemcsak fegyvereik gyarapodó ereje miatt vár Önökre fontos szerep, habár az sem lesz lebecsülendő. Még inkább azért, mert Önök mától egy régi magyar életigazság letéteményesei, mely így hangzik: az élet kötelesség. Magyarország nemcsak túlélt, nemcsak megmaradt, de zászlóit ismét magasba emelve, önbecsülését visszanyerve, nagy idők kapujában és győzelemre áll.

Évszázadok ködébe vész, mikor kínálkozott legutóbb ilyen remek esély, hogy a közép-európai népek a lengyel vezérhajó körül okosan elrendeződve a Balti-tengertől le, a Balkánig maguk szabják meg saját sorsukat. Mi, magyarok ma annyit tehetünk, hogy felkészülünk az együttműködésre, és sürgetjük barátainkat, emlékeztetve őket, hogy a csillagok szerencsés együttállása nem tart örökké.

… tágabb hazánk, Európa hajója éppen megfeneklett, az évszázadok során megszerzett világpolitikai és világkereskedelmi pozíciója megbicsaklott.”

A lényeg pedig itt jön:

„Nyugat-Európa lemondott az évezredes nagyság és sikerek mögötti felhajtóerőkről, az élet spirituális mélységeiről, a házasság és az utódok nyújtotta boldogságról és a nemzeti kultúrák szellemi energiájáról, vagyis lemondott a keresztény Európáról. Helyette istentelen kozmosszal, a családok szivárványosításával, migrációval és nyitott társadalmakkal kísérletezik. Eközben Közép-Európa népei éppen visszahelyezik jogaikba az ősi életösztönöket, a kereszténység felszabadító erejét, a munka becsületét, a nemzeti büszkeséget, a gyerekeink és szüleink iránti kötelességet, ezért mi megvédjük a határainkat, és migránsok helyett a saját gyermekeinkre hagyjuk a hazánkat.

Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!”

Jó mély levegő, bent tart, kifúj, lelazul.

Ezek plagizáltak Hitlertől, az tuti. Ennyi hasonlóság egyszerűen nem lehet két beszédben
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.